Најновије

О'Саливен пореди себе са Федерером: Лакше је освајати турнире кад је конкуренција слаба

Петоструки светски првак у снукеру Британац Рони О'Саливен рекао је да је тешко поредити његове резултате са резултатима седмоструког шампиона Стивена Хендрија, пошто су постигнути у различитим временским периодима.

Рони О'Саливен Фото: Бета/АП

На Светском првенству које данас почиње у Шефилду, О'Саливен ће покушати да освоји шесту титулу, а у првом колу играће против Стивена Мегвајера, који је кроз квалификације прошао у главни жреб.

Други снукераш света О'Саливен је у доброј форми ове сезоне, освојио је Отворено првенство Енглеске, мастерс у Шангају, Отворено првенство Уједињеног краљевства, Гран при и Шампионат играча и са 33 титула попео се на друго место по броју освојених ренкинг трофеја, иза Хендрија, који има 36.

Хендри је завршио каријеру 2012. године, после пораза од 13:2 од Мегвајера у другом колу Светског првенства.

Упитан како се рангира према Хендрију, О'Саливен је рекао да је тешко поредити.

- Зависи од периода у коме сте остварили резултате. Лакше је освајати турнире када је слаба конкуренција, па је тешко поредити наше резултате. Најбољи резултат је из тениса, онај који је остварио Роџер Федерер. Он је све то остварио у конкуренцији са Рафаелом Надалом и Новаком Ђоковићем, па је то импресивније - рекао је О'Саливен, пренели су британски медији.

Он је додао да се добро осећа и да ће наставити да се такмичи све док је тако.

- Нисам сигуран како да се мерим према Хендрију. Све док ме држи узбуђење за снукером, наставићу. Како стариш постајеш мудрији. Осећам се прилично добро, задовољан сам током каријере, задовољан сам оним што радим, а последње две или три годне су заиста добре - рекао је 42-годишњи снукераш.

О'Саливен и први играч света Марк Селби су на другим странама жреба и могли би да играју тек у финалу. Селби у првом колу игра против Џоа Перија. Селби "јури" четврту титулу у последњих пет година, а ове сезоне имао је проблема са повредом врата.

- На основу резултата и игара у овој сезони, Рони је фаворит. Ја сам међу играчима који имају шансе за победу. На овом турниру Рони је фаворит - казао је Селби.

На Крусиблу ће ове сезоне бити четворица дебитаната, Британци Крис Вејкелин и Лајам Хајфилд, Тепчаја Ун Нох са Тајланда и Кинез Љу Хаотијан.

Турнир ће трајати 17 дана, а победник ће морати да освоји 71 фрејм у пет мечева.

Први пут у историји организатори су за публику одредили правила облачења, па од ове године навијачи неће моћи да гледају мечеве обучени у фудбалске дресове омиљених клубова.

О'Саливен је рекао да је то "смешно".

- Када платиш улазницу требало би да ти дозволе да обучеш шта год желиш. Када су такмичења у пикаду, навијачи долазе обучени и у одела Супермена - навео је О'Саливен.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА