Најновије

ПРОЦУРЕЛЕ БЕЛЕШКЕ: Трамп између жена и Руса!

У јавности су се појавиле белешке Џејмса Комија, некадашњег директора Еф-Би-Ај, о разговорима са америчким председником Доналдом Трампом. У њима се наводи да је шеф Беле куће захтевао лојалност од Комија, а помиње се и Трампов однос са Мајклом Флином, бившим саветником за националну безбедност, и с тим у вези његова оцена да "Флин има проблем да процени људе и догађаје". Коми износи и свој закључак да "је Трамп морално неподобан за улогу председника".

Доналд Трамп (фото: Јутјуб)

У свом твиту, Трамп оптужује Комија да је довео до "цурења" поверљивих докумената и пита се "да ли се лов на вештице наставља?" Откако је прошле године узео Комија на зуб пошто је водио истрагу о наводном мешању Руса у америчке изборе 2016. године, Трамп га вербално не оставља на миру.
На 15 страна - које су саставни део књиге "Виша лојалност: истине, лажи и лидерство" - Коми описује своје и Трампове телефонске и разговоре очи у очи. Један од њих односио се на тврдње Руса да наводно имају снимке Трампа с проституткама у московском хотелу "Риц Карлтон" из 2013. године, у председничком апартману, истом који је користио и брачни пар Обама.
- Рекао сам му то, а он је одговорио да нема проститутки и да никада није ни било - сведочи Коми. - Онда је, смејући се, додао да он не мора да иде тамо. То сам схватио као изјаву да не мора да плаћа за сексуалне услуге. Додао је да је увек претпостављао да су хотелске собе у којима је одседао озвучене.
Затим је Трамп почео да прича о женама које су га лажно оптуживале да их је додиривао. Поменуо је и једну стриптизету.
- Одговорио сам му да не водим истрагу и да је можда све измишљотина, али да су то речи које стижу из Русије и наш посао је да штитимо председника. Додао сам да мора да зна да су се ти наводи појавили у медијима. Захвалио ми се, рекао неке лепе ствари о мени и да се радује нашој сарадњи - записао је Коми.
Трампа за сексуалну везу са њом оптужује и Сторми Данијелс, глумица из филмова за одрасле.
Ками каже да је шеф Беле куће говорио и о будућности његовог посла. Рекао је да је око двадесетак особа желело ту функцију, али да људи у Еф-Би-Ају баш воле Комија и да би смена била лош потез. Коми је напоменуо Трампу да може да га отпусти кад год хоће, али да ће му увек рећи истину. "На питање да ли цуре информације из ФБИ, одговорио сам потврдно, уз ограду да то ипак није као у другим организацијама. Понављао је да му је потребна лојалност и да то очекује", пише Коми.
Бивши шеф Еф-Би-Аја описује и један телефонски разговор, на Трампову иницијативу.
- Почео је разговор шалом да добијам више публицитета од њега. Рекао је да покушава да води државу, али да се над тиме надвио облак његових "послова с Русијом" - закључује Коми. 

Зелена соба

Описан је и разговор вођен у Зеленој соби Беле куће, за који Џејмс Коми каже да је био хаотичан. Теме су се константно мењале. За скоро сат и по, није било ни тренутка тишине. Трамп је говорио о инаугурацији, медијима, луксузу у Белој кући, његовим активностима, висини свог најмлађег сина, рекао је да никада није напао ниједну жену...

Рускиње су најлепше на свету

Део бележака односи се на још једну полемику са Трампом у вези са "случајем проститутке". Трамп је рекао је да би га то забринуло само ако би забринуло његову супругу Меланију и поновио да није преноћио у Москви. Рекао је да је "ствар са курвама" бесмислица, али и да му је руски председник Владимир Путин рекао да "они имају неке од најлепших на свету".
Прочитајте ОВДЕ шта се догодило дуж сиријске границе а изненадило је многе.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ДАЧИЋ ОТКРИО: Доналд Трамп је опчињен овом Српкињом, за њега је она најлепша на свету.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА