Најновије

ВУЛИН: Не знам одакле им идеја да бих ја дошао у Јасеновац?

Министар одбране Александар Вулин поручио је да, дошао он у Јасеновац или не, истина о том логору ће остати неупитна.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

- Не знам одакле министрима хрватске Владе идеја да бих ја дошао у Јасеновац у време када хрватска Влада полаже венце у Јасеновцу - изјавио је Вулин Тањугу, коментаришући полемику шефице хрватске дипломатије и медија о томе да ли ће присуствовати сутрашњој комеморацији у Јасеновцу.
- Дошао ја или не, истина о Јасеновцу и јасеновачком геноциду ће остати. И истина да се у Јасеновац вратила табла са ознаком 'За дом спремни', истина о геноциду и убиствима Срба, Јевреја и Рома ће остати, и нико због мог доласка или недоласка неће моћи да каже да те истине нема - изјавио је министар Вулин. 
Он је указао да на тај дан, када то чини хрватска Влада, тамо неће бити ни једног Србина, Јеврејина, Рома, зато што сва српска, јеврејска и ромска удружења протестују због политике некажњеног повратка усташтва у Хрватску. 
- Наравно да на тај дан ја не бих био у Јасеновцу. Да ли ћу доћи у Млаку, у обновљену српску цркву, тамо где се налазе Срби, тамо где се налазе потомци жртава Јасенавца, одлучићу ја и о томе може да одлучи врховни командант Војске Републике Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри - истакао је Вулин.
Прочитајте ОВДЕ чиме Пленковић сада уцењује?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Срби са Косова апелују на остатак Србије да спрече Вучића да омогући Шиптарима место у УН.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА