Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Хрватска показује да има много, много сличних Шешељу!

Забрана уласка члану Владе Србије Александру Вулину од стране Хрватске, чланице Европске уније, због једне изјаве у медијима, представља кршење најосновнијих права на којима почива Европа и она свакако неће допринети добрим односима Србије и Хрватске који су тек почели да се поправљају, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић (фото: Јутјуб)

- Слобода кретања и слобода говора основна су права на којима почива Европска унија. Међутим, ова европска правила у Хрватској очигледно не важе. А ако се оваква одлука донесе у време када се Срби, Јевреји, Роми и Хрвати сећају страдања у усташком логору Јасеновац, онда оваква забрана има и једну потпуно другу конотацију и поруку - каже Михајловићева.
Она је, у саопштењу, додала да Хрватска има право да јој се не свиђа то што говори члан Владе Србије, као што се и никоме у Србији не свиђа оно што последњих дана о Србији говоре хрватски званичници након наводног инцидента који је изазвао председник СРС Војислав Шешељ.
- Само Србија није и неће бити оно представља Војислав Шешељ и ми ћемо и даље чинити све да сачувамо стабилност у региону. С друге стране, Хрватска показује да има много, много сличних Шешељу. Јер одлуку о забрани уласка министру Владе Србије може да донесе само онај ко је још заробљен у политици прослошти, национализма и злочина над другим народима - каже Михајловићева. 
Прочитајте ОВДЕ до када је Вулину забрањен улазак у Хрватску?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Хрватска се није одрекла усташке прошлости.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА