Најновије

СТИЖЕ ОДГОВОР: Русија узвраћа на санкције САД, Комитет подржао концепцију закона!

Комитет Савета федерације Русије за уставни поредак подржао је концепцију закона као одговор на санкције САД уз низ примедби, наводи се у коментару Комитета.

Русија-САД (Фото: kremlin.ru/wikipedia)

Закон о одговору на санкције САД и других држава поднесен је Државној думи 13. априла. Документ даје право Влади да по одлуци председника уведе 16 различитих узвратних мета, укључујући забрану или ограничавање пољопривредних, алкохолних и дуванских производа, лекарских препарата из одређених држава, да забрањује или ограничава извоз ретких метала из Русије, обуставља сарадњу у сфери атомске науке, производње авиона и ракетних мотора.
„Комитет Савета федерације за уставно законодавство и државни поредак подржава концепцију давања пројекта федералном закону узимајући у обзир наведене примедбе“, наводи се у пропратном објашњењу документа.
САД су 6. априла увеле санкције против 38 руских бизнисмена, међу којима су Олег Дерипаска, Сулејман Керимов, Виктор Векселберг, Кирил Шмалов, шеф „Гаспрома“ Алексеј Милер и директор „Сургутнафтагаса“ Владимир Богданов.
Шта је заједничко конфликтима у Југославији и Донбасу? То и многа друга питања су размотрена на конференцији ''Историјске везе Русије и Србије'' на луганском националном универзитету Тарас Шевченко. Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако дејствује руски С-400
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА