Најновије

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОМИРЕЊЕ И СЛОГУ СРПСКИХ ПАТРИОТА: Српска десница испред споменика Светом Сави послала јасну поруку (ФОТО)

Пред више од 150 окупљених, испред споменика Светом Сави, Српска десница је послала јасну поруку – Време је за помирење и слогу српских патриота.

Чланови Српске деснице испред споменика Светом Сави (Фото: Српска десница)

Свети Сава је симбол српског јединства, и данас, када смо окружени непријатељима, морамо следити пут српске слоге зарад опстанка нашег народа.
„Данас више него икада раније, ми Срби морамо бити једно. Следећи пут Светог Саве и онога што нам је оставио у аманет – помирење завађене браће. Омладина која чини Српску десницу је успела зарад заједничке идеје, зарад јединства, да превазиђе разлике које смо имали на почетку, и апелујемо на уједињење свих патриотских снага у Србији.“, рекао је Никола Демир, повереник омладине СД Београд, додајући да страшни чин спаљивања моштију светитеља није застрашио наш народ, већ их је само учинио јачим.
Након Демира, пристунима се обратио Горан Младић, члан председништва Српске деснице и братанац великог српског хероја, генерала Ратка Младића.
„Док су се други водили оружијем и мржњом, само са циљем да нас униште, ми смо били вођени, као и данас, љубављу према нашој отаџбини Србији. И то је оно што спаја све Србе овде у Србији, и Републици Српској, широм света, и свуда где се поносно крсте са три прста. Свети Сава је идеал на коме се српски народ обликовао, он је био тај који је српском народу утемељио пут и учврснуо идентитет.“

На самом крају обратио се председник Српске деснице, Миша Вацић: „Као што је некада Свети Сава мирио завађену браћу,тако се данас Срби морају мирити, морамо бранити једни друге, свој народ од међусобних свађа и подела. Пут српског јединства је пут који није лак. Непријатељи српског јединства јесу они који на завет српске слоге гледају са презиром и подсмехом. То су модерни наследници Синан паше, који је спалио мошти Светог Саве. Ми у Српској десници препознајемо савремене „Синан паше“, препознајемо их и у српској политичкој јавности.“, истакао је Вацић. „Желимо да се угледамо на Светог Саву, да пратимо пут помирења међу браћом. Пут слоге који ће нас повести у заједничку победу. Српска десница позива све појединце, организације и покрете који су национално и родољубиво опредељени на заједничко деловање. У нашем јединственом наступу налази се победоносна сила и моћ. Симбол уједињења и успешног одупирања непријатељима српске државе је пример из Студенице где је Свети Сава помирио завађену браћу и тиме спасао српску државу. Оно што је пре много векова урадио Свети Сава мирећи Србе, желимо и можемо ми да урадимо. Зато данас, испред највећег српског православног храма, позивам све на уједиљење и саборност. На братско окупљање у јединствен национални блок. И да се поново окупимо 10 маја, још бројнији, још јачи, без сујета, зависти и похлепе, код Возаровог крста, на Врачару, где се верује да су спаљене мошти Светог Саве. Да на том светом месту положимо венце и запалимо свеће, у спомен на Светог Саву, у спомен на све жртве нашег народа, да једни другима пружимо руку помирења и наставимо заједно борбу за одбрану Србије.“ Биће значајних промена у војсци и полицији, најавио је данас председник Александар Вучић. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миша Вацић: Десница мора у власт!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА