Најновије

ПЕРВЕРЗИЈЕ УСРЕД ШКОЛЕ: Стравична игра основаца у Војводини

Ђаци целог одељења петог разреда једне војвођанске основне школе фотографисали су се голи, а онда су те фотографије делили на друштвеној мрежи Омегле!

Илустрација (Фото: unsplash.com)

То је био део најновије игре у којој онај ко направи најперверзнију фотографију побеђује и добија награду.

Хтели да се забаве

Скандалозно такмичење деце која су тек напунила 11 година открила је Фондација "Тијана Јурић". Њима је стигла пријава из школе чији су ђаци ширили голишаве фотке.
- Све се недавно одиграло у школи у Севернобачком округу. Око 30 ученика петог разреда направило је голишаве фотографије. Они су се појединачно фотографисали код куће, у школском дворишту, у подруму, тоалету... Све су радили с циљем да победе у надметању за најголишавију фотографију. Победник је онај ко прикаже најексплицитнији садржај - открива  Игор Јурић, председник фондације.
Игра је ишла дотле да је чак направљен и наградни фонд. Награде су, додуше, каже Јурић, биле симболичне, попут чоколаде, али то не умањује страхоту нимало наивног такмичења.
- За разлику од Фејсбука и неких других мрежа на којима је размена експлицитног садржаја забрањена, на мрежи Омегле се такви материјали без проблема међусобно деле, чак и путем видеа. Деца нису имала лошу намеру. Хтели су да се забаве и да привуку пажњу. Међутим, нису били свесни последица. Када смо им објаснили да њихов материјал заувек остаје на интернету, да неко увек може да га злоупотреби, више им није било свеједно - истиче Јурић.

Све је дозвољено

У школи у којој се десио инцидент још влада паника. Родитељи и наставници разговарали су са ученицима, али су сви и даље забринути због игре.
Из Фондације "Тијана Јурић" упозоравају евентуалне кориснике мреже Омегле, а посебно родитеље чија су деца на тој мрежи, да Омегле омогућава разговоре са потпуним странцима, један на један, уз загарантовану анонимност. Путем ове мреже без проблема се могу делити експлицитне фотографије и видео-снимци.

Сличне ситуације

Децембар 2017.
У основној школи у Ивањици старији ученици скинули панталоне ђаку прваку након што нису успели од њега да изнуде новац. Неколико седмака и осмака данима на разне начине мучило неколико седмогодишњих дечака, уводили их у ве-це, гасили светла да их камера не би снимила, држали их за руке и везивали, лепили им траку на уста или им држали шаку на устима да не би вриштали, скидали им панталоне и сликали их голе, а тражили су им и новац. Деца су ћутала данима због претњи, а тек када се један од њих пожалио родитељима, клупко је почело да се одмотава.
Фебруар 2017.
Београђанин (26) од девојчице (9) из околине Ниша тражио је да му мобилним телефоном шаље слике на којима је голишава, због чега је полиција против њега поднела кривичну пријаву. Девојчица му је чак слала и видео-снимак.
Октобар 2016.
На васпитну меру појачаног надзора родитеља осуђено је шест ваљевских тинејџера јер су фотографије на којима су три наге малолетнице ширили путем Фејсбука. Најмлађа од њих ишла је у осми разред. Све је почело тако што је најстарији дечак девојчици која иде у осми разред на Фејсбуку послао поруку да има фотографије њене голе мајке и да ће их објавити уколико му она не пошаље своје обнажене слике.
Шта пише у оптужници против Зорана Марјановића прочитајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА