Најновије

ШТА ПИШЕ У ОПТУЖНИЦИ ПРОТИВ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА: Оставио је дете само, потрчао за Јеленом и убио је!

Пре две године, 2. априла 2016. године, око 17 сати, убијена је певачица Јелена Марјановић. После детаљне истраге, која је укључила бројна вештачења, узимање ДНК трагова петнаестак особа, анализе свих видео-снимака са околних сигурносних камера, 15. септембра прошле године због бруталног злочина који је потресао Србију, убиства певачице, званично је осумњичен њен супруг Зоран.

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Више тужилаштво у фебруару је подигло оптужницу, која је недавно враћена на допуну, али су у њој откривени резултати дуге и темељне истраге.

Јелена возила

- Зоран Марјановић је 2. априла 2016. око 17 сати убио супругу Јелену тако што се најпре путничким возилом „мерцедес“, којим је управљала покојна, довезао са њиховом малолетном ћерком Јаном до рампе стадиона у Црвенки. Јелена се попела на насип и почела рекреативно да трчи. За њом је убрзо кренуо и Зоран, са којим је била Јана - наводи се у документу тужилаштва, који је састављен на основу прикупљених доказа.
Јелену је сустигао на око километар од места на ком су паркирали ауто и растали се.
- Зоран је искористио поверење своје супруге, намамио је да се спусте у подножје насипа, ка каналу, док је дете остало на насипу. Јелена Марјановић кренула је за супругом, па када су се спустили на травнату површину поред канала, Зоран је Јелену најпре неутврђеним оштрим предметом убо у теме и десни лакат, и тако јој нанео лаке повреде. Она је почела да бежи преко травнате површине, паралелно са каналом, а током тог бежања испали су јој десна патика, мобилни телефон, као и гумица за косу. Покојна је потом скренула ка каналу, близу ког ју је Зоран сустигао, стргао јој горњи део тренерке, али је она успела да побегне тако што је ушла у канал у ком је било воде - наводи се у оптужници.
Зоран је, како то тврди тужилаштво, у тренутку када је Јелена угазила у воду, а он био на травнатој површини, на нивоу вишем од ње, почео да јој задаје ударце у главу. Предмет којим је починио злочин није наведен, односно наводи се да је реч о „неутврђеном предмету“.

Не зна се мотив

- Док се налазио изнад ње, задао јој је више удараца у пределу главе и тиме јој нанео вишеструке преломе костију лобање, услед којих је Јелена преминула, али је пре смрти удахнула воду из канала - пише у оптужници која је тренутно на допуни како би била саслушана мала Јана. Истражитељи нису навели конкретно шта је мотив злочина.

Шта је све Зоран говорио

- Убио ју је неки болесник. То је монструм!
- Не желим да га убијем. Волео бих да гледам како се мучи због бола који је нанео породици, а посебно Јани.
- Ћерка ми је данима и ноћима тражила и чекала мајку да је успава.
- Немам разлога да не верујем полицији.
- Видео сам како воде истрагу и уверио се у то колики су професионалци.
- Полицији ништа не може да промакне.

Министар Стефановић: Саслушано 2000 људи

Небојша Стефановић, министар полиције, у недавном интервјуу рекао је да је убиство Јелене Марјановић вероватно медијски најиспраћенији злочин, који је повремено добијао елементе фантастике.
- Убиство је сложено, пријављено је четири сата од извршења. Саслушано је преко 2.000 људи, коришћен је огроман број ресурса МУП, вештачења, форензика - изјавио је министар Стефановић.

Адвокат Зорана Марјановића: Очекујемо да открију правог убицу

Адвокат Никола Думнић, један од бранилаца Зорана Марјановића, каже да је сигуран да његов клијент није крив.
- Очекујем да Зоран у коначном исходу овог поступка буде ослобођен, а исто тако надам се да ће прави убица бити откривен. Из прикупљених доказа не може се утврдити Зоранова кривица и поред тога што је реч готово искључиво о доказима које је тужилаштво прикупило на своју иницијативу, без икаквог учешћа, па чак и обавештавања одбране - каже Думнић, који је у тиму одбране Марјановића.

Шта пише у извештају са обдукције

У извештају са обдукције наводи се да је убица несрећној певачици пришао с леђа и ударио је шипком по нози. Јелена је добила ударце оштрицом истог предмета којим ју је погодио у врат и надлактицу. Када је савладана, примила је седам удараца у потиљак, и то док је лежала на стомаку.
- Последњи, девети ударац, Јелена је задобила док је онесвешћена, због вишеструких прелома лобање, лежала у води. Обдукција је показала да је она била жива још десетак минута, што потврђују вода у њеним плућима, муљ и гранчица која се нашла у душнику. Овај налаз касније је потврђен и супервештачењем.

Шта су изјавили сведоци у истрази

- Теодора Крсмановић, Јеленина сестра: Јелена је говорила да не може више да поднесе „маторе“, мислим на Зоранове родитеље. Јелена је бранила Зорана, увек га је бранила.
- Вера Вукомановић, кума Марјановића: Брак између Јелене и Зорана био је нормалан, волели су се, није било сукоба између њих.
- Борис Пуцић, полицајац: Зоран ме је позвао око 17.30 и рекао да је Јелена нестала. Дошао сам на насип, претраживали смо леву страну, али не и десну, на којој је пронађено тело.
- Радослава Митровић, мештанка: Чувала сам козе тог дана. Видела сам старијег мушкарца с репом, био је са девојчицом.
- Ленка Ђорђевић, васпитачица: Те ноћи дошла сам да причувам Јану, дете је било узнемирено.
Који су најбитнији моменти у истрази најинтригантнијег злочина у Србији прочитајте ОВДЕ.
Извор: Курир
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА