Најновије

ВУЧИЋ ДАРЕЖЉИВ: Пет милиона евра помоћи за Републику Српску!

Србија ће помоћи општине у Републици Српској у износу од пет милиона евра, саопштио је данас председник Србије Александар Вучић. Реч је о новој помоћи, а председник је то саопштио на заједничкој прес конференцији са председником Републике Српске Милорадом Додиком, а после састанка државног врха Србије и Српске.

Вучић и Додик (Фото: Синхуа)

Србија ће помоћи општине у Републици Српској у износу од пет милиона евра, саопштио је данас председник Србије Александар Вучић. 
Реч је о новој помоћи, а председник је то саопштио на заједничкој прес конференцији са председником Републике Српске Милорадом Додиком, а после састанка државног врха Србије и Српске.
Вучић је, на конференцији за штампу, нагласио да је у складу са Законом о специјалним везама Србије и РС, разговарао са Додиком о даљој подршци коју Србија може да пружи народу у РС. 
"Усагласили смо да у следећим општинама помогнемо у укупном износу од 5 милиона евра. Ово је нова транша помоћи Србије грађанима РС. Реч је о општинама Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Градишка, Челинац, Мркоњић Град, Пелагићево, Пријељина, Соколац, Братунац, Зворник, Источна Илиџа, Вишеград, Ново Горажде, Требиње. Затим у оквиру Федерације БиХ помоћ од 500.000 евра за обнову и изградњу православних храмова", објаснио је он.
Вучић је рекао да је издвојено и посебних милион конвертибилних марака за програм самозапошљавања, за развој предузетништва младих до 35 година старости, за програме за подстицај, покретање властитог бизниса и предузећа.
Пренео је да је Додик замолио Србију да помогне у изградњи магистралног пута Гацко-Фоча, деоница Тјентиште-Брод на Дрини у вредности до 10 милиона евра. 
"Нисмо могли у овом тренутку да донесемо ту одлуку, али ћемо је разматрати за два месеца када будемо јасније видели стање у буџету Србије и јавним финансијама, када будемо могли да предвидимо како то изгледа“, објаснио је он.
Вучић је казао да је Србија показала искрену жељу да у условима када обезбеђујемо високи суфицит у буџету Србије, када имамо раст до 4 одсто на кварталном нивоу, када имамо огроман број пројеката које очекујемо да буду остварени у кратком периоду, помогне.
Најавио је да ће само у априлу присуствовати отварању нове Леони у Нишу, затим фабрике у Чачку, камен темељац за Форверк, потом у Лозници, па Краљево те Крушевцу, Лесковцу, и да се нада фабрици у Зајечару.
"Народ у РС се суочава са напуштањем огњишта. Ми желимо да што више људи остане на својим огњиштима у Србији и РС, и зато смо спремни да помогнемо руководству Српске, нашем народу", поручио је Вучић.
Прочитајте ОВДЕ шта је Лавров поручио Дачићу а тиче се Косова?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА