Најновије

ЖЕСТОКА РЕАКЦИЈА: Хармсова тражи блокаду косовског пута у ЕУ!

Европска унија треба да размотри и блокира пут Косова ка ЕУ због приклањања Турској и њеном аутократском лидеру Реџепу Тајипу Ердогану, став је дела званичника Европског парламента и других организација међу којима и Центра за слободе у Стокхолму, једног од највећих у Европи.

ЕУ (Фото: Pixabay.com)

Хапшење шесторице турских држављана који су живели на Косову и њихова депортација у Турску, која их оптужује за припадност покрету ФАТО, којим руководи верски лидер у егзилу Фетулах Гулен, изазвала је жестоке реакције у различитим круговима ЕУ, пренела је РТК.
Реакција је, како се наводи, дошла од званичника унутар ЕП, до представника различитих организација које се баве људским правима, а које позивају Европску унију да Косово посматра као пријатеља Турске и Реџепа Тајипа Ердогана, а на као, како се наводи, "државу која има аспирације да постане део ЕУ". Ребека Хармс, портпарола Групе зелених у ЕП и стручњак за питања Турске позвала је ЕУ да политички азил и заштити припаднике Гуленовог покрета који су на мети, као је навела, председника аутократе - Ердогана и турске владе.
ЕУ треба да се побрине да државе чланице ЕУ реагују заједно, нудећи политички азил "гуленистима и да се обезбеди то да у ЕУ не буде држава које су са Ердогановом Турском", написала је Ребека Хармс у писму које је послала Федерики Могерини, потпредседници ЕК и високој представници за спољне послове ЕУ.
Исто писмо она је послала и европском комесару Јоханесу Хану, Комесару за политике суседства ЕУ и преговоре за проширење. Хармсова је реаговала након што је објављено мишљење публицисте и познатог новинара Нејта Шенкана у "Вашингтон Посту" у коме се хапшење "гулениста" оцењује као успех "Ердоановог лова и предаје Косова пред њим.
Прочитајте ОВДЕ потез Шпаније, Румуније и Кипра треба да буде пример властима у Србији!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА