Најновије

ФОРЕНЗИЧАР ТВРДИ: Јелена је мртва довезена и бачена у канал

Ненад Шипка, директор новосадског Центра за форензичка истраживања, у решавање убиства Јелене Марјановић укључио се прошле године. Он је од самог почетка тврдио да је певачица убијена у затвореном простору, дан раније, а не у каналу на насипу.

Ненад Шипка и Јелена Марјановић (Фото: Јутјуб)

До другачијих закључака у односу на званичну истрагу Шипка је дошао на основу фотографија са обдукције, обдукционог налаза, фотографија места злочина, сведочења пријатеља, случајних пролазника на насипу, као и 3Д реконструкције која је недавно обављена у Црвенки.
- За случај смо се заинтересовали након писања да је Јелену убио камионџија, па смо отишли на место, фотографисали насип и скенирали га ласерским скенером. После тога смо закључили да се злочин није догодио у Црвенки - прича Шипка.
Како каже, после објављивања његове анализе, породица Крсмановић позвала је Центар за форензичка истраживања, јер су се њихови ставови поклапали са објављеном анализом злочина.
- Убеђења смо да Јелена није убијена на насипу, већ да се злочин догодио у ноћи између 1. и 2. априла, те да је она те ноћи довезена и бачена у канал - објашњава Ненад Шипка.
Шипка напомиње да је утврђено и да је Јелена Марјановић у води била више од три сата, али мање од три дана.
- Због боравка у води, једино што би могло указати на време су промене на кожи, а оне су такве да је немогуће утврдити прецизније време смрти. Сматрамо да наводи оптужнице да је убијена на насипу нису тачни, јер је њена мајица по вађењу тела из воде била чиста, а на фотографијама са обдукције је прљава. То значи да се она током транспорта упрљала крвљу - каже саговорник.
Шта пише у оптужници против Зоаран Марјановића прочитајте ОВДЕ.
Извор: Курир
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА