Најновије

Јанковићев човек хоће да отцепи Војводину

Међу неколико говорника на првом великом скупу Саше Јанковића у Београду пред председничке изборе, налазио се и Александар Оџић, лидер Војвођанске партије, особа која се отворено залаже за отцепљење Војводине од Србије. Тада су се сви окупљени запитали шта та особа тражи ту, међутим, сада су разоткривене праве намере лидера ПСГ.

Јанковић (Фото: Јутјуб)

Након што се Саша Јанковић отворено заложио за независност Косова његов човек Александар Оџић би такође да прекраја границе Србије, односно да отцепи Војводину.
Пајтос Саше Јанковића огласио се на Фејсбуку скандалозним постом у ком позива на сепаратизам и отимање територије.
"Као учесници и потписници IV Војвођанске конвенције и као аутохтона опозициона Војвођанска партија у чији програм су имплементирани ставови и закључци IV Војвођанске конвенције подржавамо иницијативу Војвођанског клуба о обједињавању политике и свих војвођанских снага у временима када се на најгрубљи могући начин нарушавају и укидају све војвођанске вредности.
У години у којој се навршава сто година од Тријанонског споразума и успостављања краљевине СХС, седамдесетпет година од утемељења Југославије и тридесет година од тзв. Јогурт револуције у Војводини, питање статусног положаја Војводине никада није било отвореније и важније по све њене грађане.
Немамо права да ћутимо и чекамо, сада већ извесни, трећи октроисани устав из Београда, јер управо тај трећи може да буде и коначан када је у питању статусни положај Војводине од стране актуелног режима као најгоре могуће метастазе меморандумске САНУ и СПЦ штеточинске политике према Војводини и свим њеним грађанима од 90-их година па до дана данашњег.
Лично сматрам да је неопходно формирање Војвођанског фронта као уставотворног покрета за одбрану Војводине, а који би чинили искључиво војвођанске странке, организације и појединци на основним темељима антифашизма и политичко – економског субјективитета Војводине за који се мање више сви залажемо, а он подразумева пуну законодавну, извршну и судску власт, право располагања сопственим финансијама, имовином, природним и радом створеним ресурсима, као и Устав Војводине који би био гарант свих од раније освојених и стечених права за Војводину, а која су пуних тридесет година под суспензијом од стране централне државне администрације републике Србије кроз наметнуте уставе из 1990. и 2006. г.
Војвођанска партија се залаже за федерални статус Војводине као републике у некој будућој државној заједници са свима онима који јој иста та права и не оспоравају", пише у посту објављеном на страници Војвођанске партије.
Подсетимо, за овог говорника на скупу Саше Јанковића Република Српска је "геноцидна творевина", и није "Република Српска", него је "Република Шумска".
Оџић и његова партија познати су и по плакатима "Војводина република", док Јанковић константно одбија да покаже свој политички програм наводећи да је његов програм "Устава Србије", који лидер Војвођанске партије константно крши и игнорише позивајући на насилно отцепљење.
Гађао Вучићеву слику јајима, полиција реаговала као да је извршио атентат. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА