Најновије

Мароко неће признати Косово

Министар правде Марока Мухамед Аџуар потврдио је данас на састанку са министарком правде Србије Нелом Кубуровић принципијелни став те земље о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Mинистарка правде Републике Србије Нела Кубуровић и министар правде Марока Мухамед Аџуар (Фото: mpravde.gov.rs)

Односи Србије и Марока су добри, истакнуто је на билатералном састанку у Маракешу, а министри Кубуровић и Аџуар сагласили су се да постоји још области да се унапреди сарадња две земље, као и да се ускоро очекује потписивање нових споразума између два министарства.
Министар Аџуар навео је да је Мароко у великој реформи правосуђа, да је пре годину дана основао Високи савет судства и да се у тој земљи ради на јачању судске независности.
Министри Кубуровић и Аџуар потписали су јуче Споразум о сарадњи две државе у области правосуђа, према коме ће два министарства сарађивати у пословима из своје надлежности, размењивати искуства и праксе ради усклађивања националног законодавства са међународним стандардима.
Кубуровићева је нагласила да се српско правосуђе налази на врхунцу реформског процеса и да је независно, непристрасно, стручно, одговорно и ефикасно правосуђе предуслов јаке и демократске државе у којој се грађани осећају заштићено, као и да је захтев за таквим правосуђем полазна тачка правне сигурности и враћања поверења у правосудни систем.
У оквиру посете Мароку, министарка Кубуровић учествовала је и на Првој светској конференцији у области правосуђа у Маракешу, на којој су поред министара правде присуствовали и представници више од 70 земаља из света, наводи се у саопштењу Министарства правде.
Јанковићев човек хоће да отцепи Војводину. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА