Најновије

ПАЖЊА! Ако имате ове симптоме у року од 30 дана прети вам инфаркт!

Веровали или не, мушкарци и жене имају сасвим супротне симптоме болести срца. Код жена се неки симптоми појаве чак тридесет дана пре срчаног удара.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Први од симптома који упућује на опасност од срчаног удара је кратак дах. Жене које тешко долазе до даха налазе се под огромним ризиком од срчаног удара. Ствар је у томе што респираторни и кардиоваскуларни системи зависе један од другог. Па тако, кад срце добија мање крви, самим тим и плућа располажу са мање кисеоника, а последица свега тога је отежано дисање.
Други симптом је осећај слабости у мишићима. Смањен проток крви доводи до тога да читаво тело пати од мањка кисеоника. Циркулација крви је све лошија, тако да мишићи не могу радити нормално.
Трећи симптом на који треба да обратите пажњу је хладан зној. Ако вас из чиста мира ухвати вртоглавица или облије хладан зној, сасвим је могуће да се налазите у прединфарктном стању. Овај симптом изражен је нарочито кад особа нагло устане, јер крв у тим тренуцима не успева на време да стгне до мозга.
Четврти симптом је стезање у грудима. Што се коронарна артерија више сужава, односно онемогућује нормалан протвок крви, то појачава "жигање" у пределу груди. С временом, почињу пробадања, а потом и бол.
Кору наранџе сви бацамо, а она лечи 8 врста болести. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Дневно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА