Најновије

ТЕК ЋЕ ИХ СКУПО КОШТАТИ: Кина покренула спор против САД пред Светском трговинском организацијом!

Кинеско Министарство трговине покренуло је данас спор пред Светском трговинском организацијом (СТО) против САД због примене члана 301 Закона о трговини из 1974. године који омогућава да се уведу "неоправдане" царине на кинеске производе.

Трамп, Кина (Фото: Синхуа/Правда)

"Такве једностране и протекционистичке акције озбиљно крше фундаменталне принципе и вредности СТО. То није ни у интересу Кине ни у интересу САД, па чак ни у интересу глобалне економије", наводи се у саопштењу кинеске амбасаде у Вашингтону.
Администрација америчког председника Доналда Трампа ноћас је најавила увођење 25-процентних тарифа на 1.300 кинеских производа из области индустријске технологије, транспорта и производње медицинских уређаја, настојећи да казни Пекинг због његове трговинске праксе и наводне крађе интелектуалне својине.
Вредност тог америчког увоза из Кине је око 50 милијарди долара.
Реагујући на овај потез Вашингтона, кинеско Министарство финансија је објавило данас контра-тарифе од 25 одсто на 106 америчких производа, међу којима су соја, аутомобили, хемијски производи, одређени типови авиона, производи од кукуруза, и други пољопривредни производи, а чија је вредност увоза у 2017. години такође износила 50 милијарди долара.
Прочитајте ОВДЕ колико је милијарди "пукао" САД због Кинеза?
Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА