Најновије

СРПСКА ЛИСТА: ЗСО искључиво по договору из Брисела! Ми не желимо...

Српска листа је опредељена да се формирање Заједнице српских општина реализује искључиво у складу са договорима из Брисела, поручила је та листа.

Српска листа (Фото: Јутјуб)

Српска листа истиче у саопштењу да неће ни под којим условима и изговорима пристати да се ЗСО ускрате основни елементи који јој гарантују функционалност и извршна овлашћења у одређеним областима, а на основу којих ће се заштитити и унапредити живот Срба на КиМ, и омогућити њихов останак, опстанак али и повратак на овим просторима.
"Ми не желимо да управљамо животима било ког народа на КиМ,али не желимо и да своје животе дамо на управљање другима. Опште позната је чињеница да се договори у Бриселу односе на живот нас, Срба, и да су из тих преговора произашли и споразуми о ЗСО, као кровној институцији српског народа, а никако некаквој невладиној организацији како је неки у Приштини желе представити", наглашава Српска листа.
Како кажу ЗСО, онаква каква је договорена у Бриселу је насушна потреба српског народа која ни на који начин не угрожава било кога на КиМ, али пружа гаранција да ће Срби имати судбину у својим рукама, али и одговорност према својим грађанима.
"Делимо скепсу и песимизам Владе Србије и председника Вучића да у Приштини нема стварне воље за пуну примену споразума и оснивање овакве ЗСО. Ове активности које се најављују делују као покушај представника Албанаца да смање међународни притисак, без искрене жеље да се конкретно реализују бриселски договори", указују у Српској листи.
Питају како неко може од Срба на КиМ, после прошлог понедељка, да верује у искрен однос и додају да су страх, терор, и мржња коју су доживели стигли у сваку српску средину на Косову и Метохији, "као јасна порука где нас поједини кругови виде".
Представници Српске листе су данас, наводе, имали значајне састанке са највишим представницима Европске службе за спољне послове, а један од закључака је да су за формирање ЗСО меродавни искључиво договори постигнути у Бриселу, "а не некакви акти који су намењени за унутрашњу употребу, те да је једини надлежан за израду статута  управљачки тим састављен од четири представника Срба, у складу са постигнутим споразумима у Бриселу".
Прочитајте ОВДЕ колики је рок ЕУ дала лажној држави Косово да изради статут ЗСО?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА