Најновије

ШОКАНТНО: Најбруталнији плаћени убица радио за државу! Ево како се иживљавао над Легијиним војницима!

Главни егзекутор „земунског клана“, на основу ратног искуства у Крајини и Босни, 1994. године добио посао у кампу „црвених беретки“ на Тари, где су се обучавали нови полазници.

Сретко Калинић (Фото: Фејсбук)

Сретко Калинић звани Звер, озлоглашени плаћеник „земунског клана“, пре него што је постао најпознатији убица са ових простора био је на платном списку државе, открива Курир.
Наиме, Сретко Калинић је једно време радио у Јединици за специјалне операције, чувеним „црвеним береткама“, где је био задужен за обуку нових полазника.
Калинић је кандидате поливао водом, будио их тако што је пуцао у спаваони, терао их да по највећем минусу целу ноћ расклапају оружје

Често био кажњаван

- Мало људи зна да је Калинић био инструктор у „црвеним береткама“. То је било 1994. године, у кампу на Тари. Истина је да се није дуго задржао у јединици, али је касније то у медијима злоупотребљавано да би се јединица сатанизовала. Тачно је да је радио као инструктор, али никад није био припадник ЈСО - каже саговорник.
Он објашњава да је Калинић обучавао будуће припаднике јединице који су пролазили тзв. дрил, пошто је већ имао ратно искуство у Крајини и Босни.
- Калинић је прошао обуку за „црвене беретке“ у Брушку у Хрватској. Учествовао је на ратиштима у Крајини и Босни и то га је препоручило да буде инструктор, тада је све још било у повоју - каже  извор и објашњава:
- У кампу Капетана Драгана Калинић је на обуци често кажњаван. За најмању грешку радио је безброј склекова, а кад ни то није помагало, на леђа су му стављали бетонску плочу. Био је недисциплинован, али је све казне одрађивао са осмехом. И тада се још видело да је он у суштини обичан психопата.

Многи отишли због њега

Своју праву природу, по којој је касније постао познат, Калинић је показао у кампу „беретки“ на Тари.
- Он је тамо све полазнике брутално кажњавао. Иживљавао се на сваком буквално. Морали су због најмање ситнице, а често и због његовог каприца зими да по целу ноћ састављају и растављају пушку на дебелом минусу. Поливани су водом, будио их је тако што је пуцао у спаваони. Због његове тортуре тридесетак способних момака се већ било раздужило. На крају су га сви замрзели и био је принуђен да напусти јединицу - испричао је наш саговорник.

Како је почео да ради за „земунце“

Калинић је био главни егзекутор „земунског клана“. А за њих је почео да ради сасвим случајно. Наиме, вође клана Спасојевић и Луковић срели су Калинића приликом одласка у родну Медвеђу, кад су дошли на славу код пријатеља. Тај пријатељ држао је пилану у којој је Калинић радио као дрвосеча. Причајући о свом ратовању у Хрватској, шефови „земунаца“ схватили су о каквом се човеку ради и ту су га заврбовали. Убрзо су га довели у Београд, а касније су га пребацили у Нови Сад.

Секиром сам секао Шодера, па му чекићем ломио кости

Сретко Калинић био је звер од човека. У ствари, звер је блага реч, рекао је за Калинића на суђењу сведок-сарадник Дејан Миленковић Багзи. Да би дочарао своју изјаву, препричао је један њихов разговор.
- Требало је да будеш крај мене док сам секиром секао Шодера, па спаљивао, али кости нису хтеле да горе, па сам морао мацолом да их лупам - испричао је Багзи шта му је Калинић рекао о убиству Зорана Савића.
Прочитајте ОВДЕ како Стјепан Месић потпаљује у Новом Пазару.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА