Најновије

СРАМОТА! ХОЋЕ ДА УБИЈУ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Младићу отказују бубрези, а Хаг му забрањује да се лечи

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, каже да породица и српски доктори сумњају да бившем команданту Војске РС отказују бубрези, али хашке судије упорно одбијају да га пошаљу у болницу на прегледе и лечење.

Младић (Фото: ICTY)

Према његовим речима, медицинска документација коју су израдили српски лекари после прегледа Ратка Младића преведена је још средином јануара, али Хаг до данас није одлучио хоће ли генералу омогућити привремену слободу ради лечења у Београду.
- Мом оцу су почеле јако да отичу ноге и руке. У страху смо да су можда у питању проблеми са срцем или бубрезима! Међутим, нажалост, и после превода медицинског извештаја, хашки лекари нам нису објаснили због чега долази до тог отицања. Заиста није хумано ово што му раде – огорчен је Дарко Младић.
Он додаје да хашке судије одуговлаче са одлуком о привременој слободи за генерала, док затворски доктор Паулус Фалке кочи Младићево пребацивање у болницу тврдњом да би се тамо погоршало његово здравствено стање јер би вероватно добио инфекцију!?
- Лекар Фалке нам је рекао да је Ратково здравствено стање стабилно и да нема потребе за пребацивањем у болницу. Наводно у притвору добија све што му је потребно. Оно што је, међутим, јако бизарно, јесте да доктор Фалке сматра да је ризично да ми оца пребаце у болницу на лечење јер постоји опасност од настанка инфекција које би му угрозиле живот – подвлачи Дарко Младић.

Младић у лошем здравственом стању

Ратко Младић је досад имао серију можданих и један срчани удар
У децембру 2016. имео је још један мождани удар, али су хашки лекари то игнорисали
Од почетка 2017. почела су погоршања скоро свих виталних функција
Одузета му је скоро читава десна страна тела.
Пуца јужно крило НАТО, то је велика шанса за Србију. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА