Најновије

ДОНАЛД ТРАМП НАРЕДИО: Америчка војска на граници са Мексиком (ВИДЕО)

Савезна држава Тексас почела је да распоређује припаднике Националне гарде на граници са Мексиком, само неколико дана пошто је председник САД Доналд Трамп најавио да ће предузети такав корак.

Зид Мексико САД (Фото: Јутјуб)

Званичници су потврдили да ће 250 припадника тексашке Националне гарде бити распоређено на граници у наредна 72 сата.

Гарда је саопштила да ће, осим људства, на границу послати и возила за надзор и лаке и средње ваздухоплове.

Трамп је у петак потписао је меморандум којим наређује укидање политике према имигрантима, познате под називом "ухвати и пусти", која је омогућавала пуштање миграната из притвора до доношења судске одлуке о имигрантском статусу.

Ројтерс преноси да је у оквиру меморандума, шеф Беле куће затражио од министра одбране Џима Матиса да спреми листу војних објеката који би могли да буду коришћени за притварање миграната.

Агенција наводи да је државни тужилац САД Џеф Сешнс појачао позиве за кривично гоњење имиграната који илегално улазе у ову земљу, придодајући се тако баражној паљби изјава о имиграцији коју је Трампова администрација објавила током протекле недеље.

Наводи се да је Сешнс указао на повећани број илегалних прелазака који се приближава броју из времена власти претходног америчког председника Барака Обаме.

Ројтерс објашњава да, када једном ти имигранти буду оптужени за илегални улазак и депортовани, могу да заврше у дугогодишњем затвору уколико поново буду ухваћени. Прочитајте ОВДЕ изјаву Марка Зукерберга о угрожености података на Фејсбуку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА