Најновије

БОЛЕСНО! ШТО ДА БАЦА ПАРЕ НА ЋУМУР: Исекао дрво у Кошутњаку да би роштиљао (ВИДЕО)

На Кошутњаку се већ окупило много људи, распаљена је ватра и пече се роштиљ, а неодговорни појединци латили су се секира и уништавају дрвеће београдске шуме.

Исекао дрво у Кошутњаку да би роштиљао (Фото: Јутјуб)

На снимку који је објавио Танјуг, виде се млади људи који су почели са "првомајским обичајима" - ложењем ватре, печењем меса на роштиљу, али и један младић који секиром сече стабло на Кошутњаку.

У питању су момци са Церака. И не, нису били пијани ни неурачунљиви. Данима су се, кажу, спремали за ову ноћ и тражили погодно место. Очигледно и погодно дрво, за које су унапред припремили секиру!

Казали су да су "исекли три стабла", а да ће "следеће године исећи пет".

- Сваке године се овде окупљамо и сваке године смо све безобразнији. Данас смо срушили три дрвета, а следеће ћемо пет! - без срама говоре.

Сеча шумских стабала забрањена је Законом, а предвиђене су новчане казне за то дело. 

Осим сече грана и стабала, током првомајског уранка, прети опасност од пожара, те се на грађане апелује да воде рачуна о томе, као и да покупе смеће за собом. 

Министарство заштите животне средине Србије је радницима и грађанима честитало 1. мај - Међународни дан рада и позвало их да чувају природу. 

Министарство заштите животне средине је у апелу онима који ће првомајске празнике провести у природи навело да је "воле, чувају, да брину о рекама, парковима и шумама где ће боравити, да не пале ватру, не бацају смеће и да природу оставе онако племениту и чисту какву су је и затекли". 

Додаје се да су шуме произвођачи чистог ваздуха и основ живота на земљи, а да су пожари њихов највећи непријатељ и у преко 90 одсто случајева узрокују их људи, непажњом, немаром или намерним паљењем. 

Министарство заштите животне средине је замолило грађане да не купују, не користе и у природу не бацају пластичне кесе и флаше, јер стотинама година ту остају загађујући животну средину. 

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде у Београду Миле Јовичић је упозорио да је законом забрањено паљење ватре у шумама, осим на местима која су унапред одређена за ту намену. 

Јовичић је рекао да ће за време првомајских празника на готово свим излетничким местима припадници Сектора за ванредне ситуације имати дежурство и да ће грађани моћи да им се обрате за помоћ. 

Припадници Спасилачко-ватрогасне бригаде Београд имаће целодневно дежурство на Авали, Космају, Ади Циганлији и Кошутњаку, док ће нека места на којима се окупља већи број људи повремено обилазити, попут излетничких места на територији Младеновца, Сопота, Лазаревца и Барајева.

Интервију с Дејаном Берићем можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА