Најновије

ДАЧИЋ ЖЕСТОКО ЗАРАТИО СА ХРВАТИМА: Нисмо исти, ми нисмо били на страни Хитлера!

Ово што Хрватска ради данас је глупост, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић, у одговору хрватском премијеру Андреју Пленковићу, и поручио да је тачно да нисмо једнаки, јер Србија није била на страни Хитлера и није вршила Холокауст над Јеврејима.

Дачић (Фото: Синхуа/Правда)

"Нисмо исти, јер мислимо да је ово што Хрватска ради чиста глупост, и да је боље да се бавимо развојем наших односа него да водимо дипломатски рат. И Пленковић све то зна, али мисли да му то доноси политичке поене. И то је жалосно", навео је Ивица Дачић у изјави за регионалну телевизију Н1.

У одговору Пленковићу, који је раније данас рекао да "није добро користити реч рат" ни у дипломатском или другом смислу, те да "нисмо исти, нисмо били и у будућности нећемо бити исти", Дачић је прецизирао да је у претходној поруци Хрватској говорио о дипломатском рату.

"Тачно је да нисмо једнаки, ми нисмо били на страни Хитлера, нисмо вршили Холокауст над Јеврејима и Хрватима, нисмо терали Хрвате да носе обележја као што су Срби и Јевреји морали да носе за време Другог светског рата, Јевреји жуте, а Срби плаве траке", навео је Дачић, који се налази у посети Индији.

Шеф српске диломатије одговорио је Пленковићу и да нисмо исти, јер "Србија не негира злочине, него их кажњава".

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић мора да испуни ако жели да уђе у ЕУ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Ивица Дачић о хрватском непријатељству према Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА