Најновије

На Црвеном тргу 130.000 људи на маршу поводом Празника рада! (ВИДЕО)

Демонстранти узвикују традиционалне слогане, попут „Мир, рад, мај”, „За мир и стабилност”, „Запослите омладину” и „Брините о пензионерима”.

Москва (Фото: РИА)

На маршу у центру Москве поводом празника рада данас се окупило око 130.000 људи, јавља Тас с позивајући се на руско Министарство унутрашњих послова.

У центру престонице одржавају се демонстрације поводом празника рада које су организовали представници московског Савеза синдиката.

Полиција, заједно са Националном гардом и патролама добровољаца, осигурава безбедност, наводи руска агенција.

Демонстранти узвикују традиционалне слогане, попут „Мир, рад, мај”, „За мир и стабилност”, „Запослите омладину” и „Брините о пензионерима”.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин предводио је марш синдиката на Црвеном тргу, обећавши да ће учинити све у циљу побољшања животног стандарда грађана.

На демонстрацијама су учествовали и посланици руске Државне Думе и московске Градске Думе, напомиње Тас с.

Московски Савез синдиката саопштио је да је око 120.000 људи марширало од Црвеног трга главним улицама престонице, у знак обележавања празника рада, преноси АП.

У Санкт Петербургу, другом по величини граду у Русији, званичним првомајским демонстрацијама придружили су се и Руси незадовољни покушајима Кремља да ограниче слободу интернета, наводи америчка агенција.

Неколико стотина људи се, пркосећи киши, прикључило колони која је марширала кроз Санкт Петербург, у знак протеста против владине забране популарне апликације за размену порука Телеграм, додаје АП, уз напомену да се и у Москви јуче окупило око 10.000 људи због блокирања те апликације.

Ове године ће на Паради победе први пут бити приказан СУ-57, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА