Најновије

ДУШАН СИЛНИ: Лајовић срушио Дел Потра!

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у четвртфинале мастерса у Мадриду пошто је данас победио Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 3:6, 6:4, 7:6.

Душан Лајовић Фото: ТСС

Лајовић је до свог првог четвртфинала на турнирима из мастерс серије стигао после два сата и 17 минута игре.

Обојица тенисера су на почетку меча била сигурна на свој сервис, али је после резултата 3:3 Аргентинац појачао темпо и стигао до брејка и вођства од 4:3. Дел Потро је без много проблема освојио и наредна два гема и повео са 1:0 у сетовима.

Слична ситуација виђена је и на почетку другог сета, прилика за брејкове није било, а онда је српски тенисер у седмом гему искористио другу брејк лопту и повео са 4:3. Аргентинац је у наредном гему имао две прилике да одмах узврати, али се Лајовић одбранио и добром игром стигао до 1:1 у сетовима.

Лајовић је сјајно почео и одлучујући сет, одмах је одузео сервис противнику, али је шести тенисер света већ у наредном узвратио истом мером.

У наставку сета виђена је уједначена игра, па је победник решен у тај-брејку.

Након неколико грешака Лајовића, Дел Потро је повео са 4:0 и изгледало је да је све решено, али се српски тенисер није предавао, успео је да освоји наредних пет поена и преокрене на 5:4, а потом и да први стигне до меч лопте. Лајовић није искористио прву, али јесте другу меч лопту за велику победу и пласман у четвртфинале.

Наредни противник Лајовићу биће Кевин Андерсон из Јужне Африке који је у осмини финала у два сета био бољи од Немца Филипа Колшрајбера.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА