Најновије

ЗАШТО ДЕВОЈКЕ ИЗБЕГАВАЈУ ДОБРЕ МОМКЕ? Ево 5 научних одговора!

Сви који су икад слушали жене о томе каквог мушкарца желе крај себе, могли су да чују да желе доброг, осећајног младића који зна да изрази своје емоције, који ће их мазити и пазити и који ће увек бити ту кад им затреба. Али, занимљиво је да уз све те приче, на крају најчешће заврше с највећом битангом у граду, сероњом који их уопште не доживљава, нарцисоидном барабом који и даље гања друге жене док оне неуспешно покушавају да га "поправе".

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Што је најгоре, кад их такав напуца, плачу и питају се због чега увек налете на будалу, шта им је то требало, а онда у већини случајева са следећим понове исту грешку. Да, жене су често "чудне биљке" кад су мушкарци у питању, али проблем лежи у томе што је тешко исправити хиљаде година еволуције којом им је усађено да у мушкарцу траже одређене "квалитете".

Ово је пет научних разлога због којих жене избегавају добре момке.

Такозвани парадокс доброг дечка

У две студије које су наведене у магазину "Sex Roles, Jurnal of Research", истраживан је такозвани парадокс доброг дечка који говори о томе да жене често тврде да желе мушкарца који ће према њима бити добар, драг и саосећајан, али када је секс у питању, ипак најчешће бирају згодне мушкарце с израженом личношћу који су потпуна супротност наведеном. Обе студије су доказале да су женама пожељнији "добри момци" кад су у питању дуге везе, док је физичка привлачност битнија кад су у питању везе које се остварују искључиво због секса. Парадоксално је то да иако тврде да желе доброг дечка и стабилну везу, често заврше с мушкарцем који је томе потпуна супротност.

Не уче из својих грешака

Било би добро кад би жене нешто научиле из својих грешака, али како је показало истраживање енглеског факултета Хартпјури спроведено на узорку од 146 студенткиња између 18 и 24 године, без обзира колико болне биле, жене најчешће понављају грешке из прошлости. Да, без обзира колико им пута шупци сломе срце, жене често као да не могу себи да помогну и поново бирају будале сличне онима с којима су већ раније имале проблеме.

Воле опасност

Жене бирају сероње јер таква веза у себи садржи одређени фактор опасности, узбуђење због којих их прати осјећај да у таквој вези живе на рубу. Оне знају да су такви мушкарци лоши за њих, да их такви мушкарци никада неће третирати на начин на који оне заслужују да буду третиране, да ће највероватније на крају све лоше завршити, али једноставно томе не могу да се одупру.

Добри момци су им досадни

Можете бити најбољи дечко на свету, али ако им с временом постанете досадни, следи вам "педала" и пре него што сте рекли кекс. Ни једна жена не жели да буде у монотоној вези која јој не пружа баш никакво узбуђење и баш из тог разлога често бирају снажне, бунтовне и агресивне мушкарце уз које им никад неће бити досадно. Да, можда им "добри момци" добро звуче на папиру, али у стварном животу ће се увек пре одлучити за некога ко ће унети мало немира у њихове досадне животе.

Треба им пројекат

Добри момци су мирни, питоми, не представљају никакав изазов, а жене једноставно воле изазове. Који је већи изазов од припитомљавња "дивље звери", мушкарчине која се не да контролисати, која не живи по њиховим правилима и захтева одређени труд. Да, само је проблем у томе што је такве тешко припитомити, научити их да играју по њиховим правилима, па на крају често поново завршавају разочаране и саме. Но, жалосно је да из тога најчешће не науче много, па у већини случајева само улете у "следећи пројекат".

На које мушке приче ниједна жена не остаје имуна прочитајте ОВДЕ.

Извор: Macho.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Када жене највише желе водити љубав

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА