Најновије

Бертомеуове речи ће охрабрити "гробаре" и неће се свидети "делијама"

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу у интервјуу за "Вечерње новости" причао је, између осталог, и о могућностима да се Црвена звезда и Партизан следеће сезоне нађу у Евролиги, односно Еврокупу.

Постоји ли било каква шанса да Звезда ипак заигра у Евролиги од јесени?

- Као што знате, свих 16 лиценци је подељено на један или други начин. Једина шанса за Црвену звезду је да било који од 16 клубова напусти своје место, што је тренутно мало вероватно - рекао је Бертомеу за "Новости".

Једна од поменутих 16 улазница намењена је Будућности, која је освајањем АБА лиге стекла први предуслов. Не зна се који су остали критеријуми и да ли ће моћи да их испуни...

- На састанку са менаџментом Будућности обавестили смо их о свим захтевима које мора да испуни сваки учесник Евролиге. То је широк спектар критеријума, од структуре клуба, минималног буџета, стандарда дворане, правила финансијског фер-плеја... Будућност сада ради на томе како би завршила регистрацију за следећу сезону.

Партизан је тражио "вајлд карту" за друго по важности такмичење - Еврокуп.

- Јадранска лига има три директна места у Еврокупу, али поред тога постоје најмање две "вајлд карте" које ће бити додељене пошто се сви захтеви анализирају. Партизан би могао да добије једну од њих, али још је рано за причу о томе - казао је, између осталог, Ђорди Бертомеу.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА