Најновије

Кренули на поклоњење Светом Василију Острошком, црногорски полицајац им запретио због српске тробојке да ће им показати „њиховог Бога“

Ходочасници из Републике Српске из града Невесиња кренули су на поклоничко путовање како би се поклонили светим моштима Светог Василија Острошког.

Острог (Фото: Јутјуб)

По речима ходочасника из Невесиња, они осам година за редом иду на поклоничко путовање, међутим сваке године наиђу на препреке од стране појединик службеника црногорске граничне полиције.

“Ми сваке године када идемо на поклоничко путовање имамо проблема, прошле године су нам забранили улазак. Осећамо неку невероватну мржњу према нама, то је узроковано вероватно тиме што смо Срби из Херцеговине. Овога пута нам је ако могу тако рећи приватно претио један полицајац, он је то и раније радио, само што је сада био у цивилу када се то десило“, рекао је вођа пута Милан Кандић.

Он истиче да је овај службеник сада био у цивилу и када их је видео пришао им је и врло агресивно наступио према њима.

„Заиста ме је срамота да причам какве је све претње и псовке на националној основи упутио свима нама, притом су нам наредили да нашу српску тробојку морамо смотати да је не смемо раширити да вијори како нам они исту не би одузели и показали нам нашег Бога, шта рећи осим да је ово страшно и срамотно. Ипак, знамо да већина људи овде тако не мисли, велике братске поздраве шаљемо нашој браћи Србима из Црне Горе, могу само да замислим како им је овде, не дајте се уз вас смо – рекао је Кандић.

Радна група за Косово и Метохију поручила режиму у Београду да је порука СПЦ о Косову обавезујућа за државне органе, више о томе прочитајте ОВДЕ.


Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је било данас у Острошкој светињи

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА