Најновије

ПИСМО ОПАСНОГ МАСОНА ОТКРИВА: Тачно је предвидео оба светска рата, а ево шта је рекао за трећи!

Алберт Пајк је слободни зидар који је живео у 19. веку, а био је толико моћан да је после Грађанског рата постао једини конфедерацијски војник са кипом у Вашингтону.

Масони (Фото: Јутјуб)

Већ је у младости путовао по САД па се посветио новинарству у Арканзасу. Такође, као адвокат је заступао Индијанце против федералних власти. Борио се у Америчко-мексичком рату, а потом се преселио у Њу Орлеанс. Тамо пише правне књиге које су на један начин заокруживање и прилагођавање дела Френсиса Бејкона новијим временима, са типичним масонским одредницама.

Пајк се борио у Грађанском рату на јужњачкој страни и начелно је био против ропства, а као и у ранијим службама отпуштен је због сукоба са надређенима и непоштовања њиховог ауторитета. Умро је 1891. године, а сахрањен је упркос жељи за кремацијом, па се његови посмртни остаци данас налазе у средишту шкотског масонског реда у Вашингтону.

Од 1840. године активан је у масонерији уз највишу титулу Врховног заповедника реда коју је носио кроз читав живот. Написао је и највећу масонску књигу у САД-у до данашњег дана, "Морал и догма древног и прихваћеног Шкотског реда Масонерије". 
У њој истиче да масонерија није религија и да свако ко тврди супротно лажира и денатурализира слободне зидаре. Исто так, масонерију сматра уводом у религију. Библијске доктрине пак не упоређује с генералном истином већ са прилагођавањем истине ка широкој публици која стварно знање не би схватила, па самим тиме не би могла следити религијске оквире.

За разумевање масонске хијерархије описао је и ступњеве где су симболи током успона на највише тачке "обмањујући" и воде на погрешанпут, па није предвиђено да их иницијати разумеју, него да мисле да су нешто спознали док је права истина резервирана за сам врх.

Исуса поистовећује са другим аватарима, док о хришћанском Богу прича као о манипулацији, па тако религијска кретања са временом захтевају другачије интерпретације и посебности Бога - некада се слави утеловљење Бала, Молха, а некад Зевса, Озириса, Митре и Адонаја. По његовим речима велике промене посебности Бога могу се увидети и у самој Библији која је кроз историју манипулирана и мењана.

"Библија је незамењив део инвентара", закључује док јудаистичку литературу као библијску основу пласира на сам олтар. Масонерија је потрага за светлошћу ("Луцифером") док је Кабала софистициранији пут ка спознаји, Богу који је "спектар светлости". "Луцифер је лучоноша. Чудно и мистично име за једног Духа Таме! Луцифер, Син Јутра!", један је од цитата који је свек касније послужио да се из Пикеових учења развије религија звана "Луциферијанство".

Његов говор свим Масонима изнад тридесетог степена тумачи управо ту луциферијанску доктрину насупрот Адонају као супротном полу, али многи аналитичари данас тврде како су и ти наводи заправо смишљена манипулација и обмана за спољне посматраче и ниже степене. Религије мира контрирао је својим ратним стремљењима - "Рат оплемењује нацију".

Тако је данас прилично познато и његово наводно писмо које је послао италијанском масонском брату и револуционару Ђузепеу Мацинију. У њему предвиђа ратове који би свет требало прилагодити масонским доктринама. 

"Први Светски рат мора бити остварен како би нам омогућио да збацимо са положаја моћи руске цареве и тиме Русију учинимо тврђавом атеистичког комунизма. Разилажење и неслагање између британског и немачког царства, узроковано агентима Илумината, биће узето као подстицај за тај рат. На крају рата успоставиће се комунизам како би се преко њега уништиле и друге владе те ослабили утиецаји религија. Други Светски рат треба бити подстакнут искориштавањем разлика између фашиста и политичких циониста. Тај рат треба бити успостављен на такав начин да за последицу има уништење нацизма и јачање ционизма у тој мери да омогући успостављање суверене државе Израел у Палестини. Током другог светског рата међународни комунизам мора постати толико јак да буде противтежа хришћанству, које ће бити обуздано и држано у позадини све до момента када ће бити потребно за коначну социјалну катаклизму", рекао је он.

"Трећи светски рат мора бити подстакнут искориштавањем различитости између политичких циониста и вођа исламског света. Рат треба бити вођен на такав начин да се Ислам и политички ционизам међусобно униште. У међувремену, остале ће нације, још једном бити подељене по том питању. Нахушкаћемо нихилисте и атеисте, испровоцираћемо огромну социјалну катаклизму која ће у својим страхотама народима јасно показати учинак потпуног атеизма, извор дивљаштва и најкрвавијег превирања. Тада ће широм света грађани бити принуђени бранити се од револуционарних светских мањина, истребити уништаваче цивилизације, и гомиле, разочаране хрiшћанством, чији ће деистички дух од тог тренутка бити без смера и циља, жудећи за идеалом, али не знајући на што би усмерили своје обожавање, примиће истинско светло кроз универзалну објаву чистог Луциферовог наука који ће напокон бити изнесен пред јавност. Та ће објава бити резултат општег реакционарног покрета који ће уследити након уништења и хришћанства и атеизма, оба истовремено побеђена и искорењена" писао је Пајк.

Аутентичност писма није до краја доказана, али луциферијански кругови га тумаче као коначну објаву. Ратни инжењеринг је по неким ауторима доказан кроз ово "предвиђање" глобалних сукоба.

Прочитајте ОВДЕ ко износи шокантну причу о спремању насељавања западног Балкана?

Извор: Курир/Дневно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Идејни творац светских ратова.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА