Најновије

ОВО ЈЕ ОРУЖЈЕ КОЈЕ ЈЕ ДАНАС ПРЕДСТАВИО ВЛАДИМИР ПУТИН: 6 достигнућа руске технологије који немају сличних у свету! (ВИДЕО)

У данашњем обраћању пред Саветом федерације Русије, Владимир Путин је открио неколико нових, до сада мало познатих оружја које је у најскорије време развила земља којом управља.
Своје излагање Владимир Путин обогатио је и видео-презентацијама најновијих достигнућа руске војне технологије.

1. Кинжал - хиперсонични авионски ракетни систем високе прецизности

Хиперсонично оружје, које развија брзине и изнад 10 маха (10.600км/ч) потпуно је неухватљиво за било који противракетни систем. Русија је сада званично једина суперсила која у оперативи поседује овакво оружје. Путин је открио да су тестови Кинжала окончани почетком децембра прошле године и да се од тада налазе у саставу јединица Јужног војног округа.

2. Напредни стратешки хиперсонични ракетни систем

Путин је ово оружје назвао револуцијом у развоју стратешких ракетних система, истакавши да је у питању "фундаментално нова борбена опрема", која је такође успешно завршила тестове. Ракета која прелази брзину од невероватних 20 маха, њена спољашља конструкција и нови композитни матерјали од којих је направљена оплата, према Путиновим речима чине ово оружје потпуно неухватљивим за било какав одбрамбени систем. - Она лети према циљу као метеор, као ватрена лопта. Температура на њеној површини достиже 1.600-2.000 стпении целзијуса, али њен крстарећи блок и његово навођење због тога нису угрожени, нагласио је председник Русије и објаснио да на снимку није приказан спољашњи изглед ракете, јер у њему лежи тајна њеног успеха. Он је додао и да је већ у току развој нове генерације стратешког наоружања под називом "Авангарда"-

3. X-101 ракета ваздух-земља са неограниченим дометом

Као једно од највиших достигнућа руских научника, Путин је издвојио и прављење толико мале нуклеарне јединице, да се она може сместити и у најновију ракету намењену ловачко-бомбардерским летелицама X-101, која ракети даје буквално неограничен домет. Ракета која може да носи нуклеарну бојеву главу, са неограниченим долетом и врло ниском путањом, у стању је да избегне сваки радарски систем. 

4. Нуклеарна беспилотна подморница

Како је навео Путин, ово подводно возило у стању је да се спусти на "екстренме дубине" и постиже брзину вишеструко већу од брзина које постижу не само класичне подморнице, већ и торпеда. - Ово је заиста фантастично. Оне су тихе, поседују високе маневарске способности и немају готово ни једну слабу тачку коју непријатељ може да искористи. Једноставно не постоји ништа на свету што може да се такмичи с њима, нагласио је Путин. Подморница може да носи осам конвенционалних или нуклеарних бојевих глава и може да дејствује по већем броју циљева истовремено, укључујући и авијацију и приобалне снаге и утврђења. И ово оружје покреће револуционарно мала нуклеарна јединица, која јој у борбеном моду омогућава брзине и до 200 пута више од брзина савремених подморница са посадом. У току је развој веће беспилотне подморнице.

5. Интерконтинентални балистички ракетни систем "Сармат"

Путин је објавио да је Русија започела развој наредне генерације ракета, које ће заменити чувену генерацију "Војвода". Сармат је тежак 200 тона, али има јединствени погонски систем који му омогућава невероватне промене правца лета. Биће наоружан широким спектром нуклеарних бојевих глава. Према Путиновим речима, као и X-101, ни Сармат нема ограничен домет и, као што се на снимку може видети, може извршити напад на мете и прелетом преко Северног или Јужног пола.

6. Ласерско оружје

- Свесни смо да велики број земаља развија напредно оружје заснован на новим принципима физике. Имамо разлога да верујемо да смо и на том пољу за корак испред, нагласио је Путин представљајући руско ласерско оружје. Он је открио да ово оружје није више само концепт, па чак ни у развојној фази, већ да су одређене јединице у Руској армији још прошле године задужиле ове системе. - Не желим да откривам више детаља. Још није време за то. Али експерти ће разумети да је, уз  овакво оружје, одбрамбени капацитет Русије вишеструко увећан, рекао је путин и позвао грађане Русије да дају име ласерском оружју. Путин је нагласио да је представљен само део новог руског наоружања и да је велики број пројеката у активној фази развоја. Више о целокупном излагању Владимира Путина пред Саветом Федерације, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА