Најновије

ЛЕГИЈА ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ О АРКАНУ: Његова гарда још увек постоји и делује по Србији (фото)

Српска добровољачка гарда (СДГ) Жељка Ражнатовића Аркана постоји и данас, тврди Милорад Улемек Легија.

Легија (фото: vesnik.net)

Српска добровољачка гарда (СДГ) Жељка Ражнатовића Аркана, која је деведесетих учествовала у борбама на ратиштима у БиХ и Хрватској, постоји и дан-данас, тврди Милорад Улемек Легија, али не открива чиме се та паравојна формација сада бави. Такође тврди и да је Аркан кућу на Дедињу добио на покеру!

Легија је то открио у новој књизи „У тигровом гнезду“, у којој је описао време проведено у Аркановој Гарди, која је, како тврди, била део Југословенске народне армије (ЈНА). Истиче и да су „заиста смешне тврдње“ да су „тигрови“, како су називани припадници Гарде, у рат ишли да би пљачкали фрижидере, шпорете и видео-рикордере.

Жељко Ражнатовић Аркан

Ко их је направио

"Није тачно да су Гарду основали криминалци. Њу су основале српске патриоте које нису жалиле себе да стану у одбрану српског народа. И дан-данас се према Гарди чини неправда тако што се она назива паравојном формацијом. То није тачно. Од свог појављивања на вуковарском ратишту, Гарда је стављена под команду тадашње ЈНА, а касније под команду Српске војске Крајине." ,наводи Легија и додаје:

"На идеју о оснивању Гарде Аркан је дошао када је видео како се разни ликови попут Шешеља и Вука мувају међу навијачима, покушавајући да их привуку у своје партије. Аркан је мислио да ако већ треба да се уради нешто за све угроженији српски народ, онда то треба да буде конкретно, а не да се иде по којекаквим митинзима и ждере јагњетина."

Зарада преко ноћи

Улемек пише да је у Гарди владало јединство и вера.
"Многи ни онда, у време кад је Гарда постојала, мада она и данас делимично постоји, не знају какво су другарство и јединство владали у њој. Зато тврдње да је то било некакво друштво пропалица који су само хтели да се склоне од руке закона и да су тамо дошли како би пљачкали и убијали вређа све мртве и живе и нису тачне.", написао је он.

Легија открива и како је Аркан дошао до куће на Дедињу, која је својевремено била и штаб Гарде. Иначе, Аркан је на том месту средином деведесетих изградио нову, велелепну вилу у којој и данас живи његова породица.
"Причало се тада по граду да је ту кућу добио на једној маратонској партији покера. Лик против кога је играо је остао без пара и, мислећи да може да се извади, дао кућу у залог."

Први сусрет Цеце и Аркана

Легија у књизи открива да су се Аркан и Цеца први пут срели на прослави Дана Гарде у Ердуту, где је био центар те формације:
"Дошло је много света. Сви они који су били поштоваоци и симпатизери Гарде. Насред Центра био је постављен огроман шатор у коме су све званице и гости били смештени. Дошло је много певача. Наравно, Џеј је био главни за организацију забаве. Било је разних певачица народне музике и тада се Цеца први пут срела с командантом. Многи од нас тада нису ни знали ко је она. Знам да се појавио један мршави девојчурак с кратко ошишаном косом и да се стално смејала."

Давао мито Умпрофорцима

Аркан се није либио да подмити припаднике Унпрофора, који су током рата деведесетих контролисали многе прелазе између Србије и Босне.
"Нико није имун на паре. Је*е се њима за нас овде, то им је плата за скоро два месеца. Нико не одбија такву понуду." ,пренео је Легија у књизи Арканове речи након што је странцима дао кесу са 100.000 марака како би Гарда била пропуштена преко Дрине.

А шта је говорио Југослав Петрушић погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи Арканов интервју

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА