Најновије

ШАМПИОН КУПУЈЕ У ПОРТУГАЛИЈИ: Звездина дилема око "новог Канге"

Црвена звезда има два потенцијална појачања из Португалије на позицији централног офанзивног везисте

Навијачи Звезде фото: Бета

У потрази за појачањима из иностранства Црвена звезда је стигла до Португалије и могуће је да управо из земље шампиона Европе стигне „нови Канга“.

Прваку Србије интересантна су два офанзивна везна, а у случају да дође до потписа Педра Тибе из Чавеза могло би да се каже да је довела играча од којег ће очекивања да буду велика. Другу опцију представља Чикињо из друголигаша Академике, пише "Спортски журнал".

Тиба је доказан играч у елитној лиги Португалије, у овом шампионату је успео да постигне девет голова на 31 мечу. Рођен је 1988. године, има велико искуство, неколико сезона провео је у Браги и у такмичарској 2014/15. био је стандардан у екипи.

У шампионату Португалије Тиба је играо и за Виторију Сетубал, а имао је и једногодишњи излет у Другу лигу Шпаније и уписао је 28 утакмица за Ваљадолид. Од септембра 2016. је у Чавезу, наметнуо се као један од битнијих играча.

Према доступном податку на специјализованом сајту „Трансфермаркт“, Тиба има уговор са Чавезом до јуна 2019, што указује да је обавеза да се за његову слободу плати обешетећење. Процењен је на милион и по евра, а колика би била цена за Звезду зависи од много фактора, највише од менаџерске агенције која га заступа.

Чикињо је млађи од Тибе и тек се бори да оствари значајнији траг у фудбал, рођен је 1995. године и на позајмици је из загребачке Локомотиве у Академици. За хрватског прволигаша у пролеће 2017. одиграо је свега шест утакмица, али је ове сезоне запажен у Другој лиги Португалије.

Играјући на месту офанзивног везисте, Чикињо је затресао мрежу девет пута на 36 мечева и једна је од најзаслужнијих за високо четврто место за Академику и борбу за повратак у елитно друштво.

Нема сумње да је Чикињо на фудбалском тржишту јефтинији од Тибе, Локомотива га је платила Леишешу 200.000 евра. Сигурно је да ће желети не само извлачење улога, него и мању зараду. Менаџери који га заступају не намеравају да га враћају у Хрватску, али би га радо послали у већи клуб са Балкана.

Извор: Спортски журнал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА