Најновије

ЗАВРШЕНА ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Ливерпул у елити, "стотка" Ситија, Тадић изборио опстанак

Утакмицама 38. кола, данас је завршена сезона у Премијер лиги, а фудбалери Ливерпула су победом над Брајтоном од 4:0 осигурали пласман у Лигу шампиону.

Мохамед Салах Фото: Бета/АП

Ливерпул је сезону завршио на четвртом месту на табели са 75 бодова и наредне сезоне играће у најјачем европском такмичењу. С друге стране, Брајтон је на 15. позицији са 40 освојених бодова.

Екипа са Енфилда је повела у 26. минуту голом Мохамеда Салаха. То је био 32. гол Египћанина ове сезоне, чиме је постао нови рекордер Премијер лиге.

На 2:0 повисио је Дејан Ловрен поготком главом у 40. минуту, трећи погодак постигао је Доминик Соланке у 53, а коначан резултат поставио је Ендру Робертсон пет минута пре краја меча.

Фудбалери Тотенхема су на свом терену, после узбудљивог меча, победили Лестер са 5:4.

По два поготка за Тотенхем постигли су Хари Кејн и Ерик Ламела, а једном је своју мрежу затресао и Кристијан Фукс. Двоструки стрелац за Лестер био је Џејми Варди, а мрежу домаћег тима затресли су и Ријад Марез и Келечи Ихеначо.

Тотенхем је сезону завршио као трећи са 77 бодова, док је Лестер на деветом месту са 47.

Фудбалери Манчестер ситија су победом над Саутемптоном од 1:0 завршили сезону и стигли до бројке од 100 освојених бодова. Победу Ситију донео је Габријел Жесус у последњим секундама утакмице.

Саутемптон је и поред пораза изборио опстанак, пошто је Свонси изгубио од Стоука са 2:1 и наредне сезоне играће у Чемпионшипу.

Арсенал је на опроштају Арсена Венгера од клуба победио Хадерсфилд у гостима са 1:0. Стрелац јединог гола био је Пјер Емрик Обамејанг у 38. мунуту.

Арсенал је шести на табели са 63 бода, док је Хадерсфилд на 17. месту са 37.

Минималном победом од сезоне се опростио и Манчестер јунајтед, који је славио против Вотфорда на свом терену. Победу Јунајтеду донео је Маркус Рашфорд у 34. минуту. Јунајтед је други на табели са 81 бодом, а Вотфорд на 14. месту са 41.

Фудбалери Челсија су изгубили у гостима од Њукасла са убедљивих 3:0. Челси је пети на табели са 70 бодова, док је Њукасл десети са 44.

У преосталим мечевима последњег кола, Вест Хем је славио против Евертона са 3:1, Кристал Палас је са 2:0 био бољи од Вест Брома, док је Борнмут победио Барнли са 2:1.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА