Најновије

ДАЧИЋ САСУО У ЛИЦЕ БРИТАНЦИМА: Кад изађете из Форин офиса погледајте један мурал! (ВИДЕО)

Србија је стара држава која је обликовала међународни поредак и жртвовала се за хришћанство, Европу и свет, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић на сецници Савета безбедности Уједињених нација.

Дачић (Фото: Јутјуб)

-Молим вас да то имате у виду када преда мном позивате друге земље да признају Косово, а ја никада нећу позивати друге да нарушавају ваш интегритет и суверенитет, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је, на седници Савета безбедности Уједињених нација, после излагања амбасадора рекао да му је драго што је представник Велике Британије поменуо да је недавно прослављен јубилеј 10 година дипломатских односа са независним Косовом.

Надам се да вам је драго и што су Уједињено Краљевство и Србија обележили 180 година дипломатских односа, рекао је Дачић, напоменувши да када се изађе из канцеларије државног секретара у Форин офису стоји мурал на којем Британија под скутима држи Белгију и Србију као највеће жртве Првог светског рата.

Не желим да се враћам у прошлост, али будућност не може бити само уважавање интереса Приштине, сматра Дачић.

Србија је спремна на компромис, али то значи уважавање интереса обе стране, рекао је Дачић и указао да се многе државе сада суочавају са истим проблемима које има Србија и преиспитују своја признања Косова због сецесионистичких тежњи у сопственим државама.

Захваљујем вам се на свему што сте рекли, свако има право да бира пријатеље, али нема сталних пријатеља и сталних непријатеља. Има старих пријатеља и немојте рушири стара пријатељства због нових, закључио је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ шта су западне земље говориле на СБ УН по питању Косова и Метохије!

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА