Најновије

ПРВА ОДЛУКА МАНЋИНИЈА СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Враћа се контроверзни нападач

Нови селектор фудбалске репрезентације Италије Роберто Манћини рекао је да планира разговор с нападачем Мариом Балотелијем о повратку у национални тим, у намери да ојача екипу која није успела да се пласира на Светско првенство, први пут после шест деценија.

Марио Балотели и Роберто Манћини фото: Бета/АП

Балотели није наступао за национални тим од Светског првенства 2014. године, али је увек имао добру сарадњу с Манћинијем који га је тренирао у Интеру и Манчестер ситију.

- Балотели је италијански фудбалер. Свакако ћемо га узети у разматрање и покушати да га вратимо у репрезентацију. Он је један од играча којег желимо да видимо у форми каквој је био на Европском првенству 2012. године под селектором Ћезаром Пранделијем - рекао је Манћини на званичној промоцији у Фиренци.

На Европском првенству 2012. године Балотели је био један од најзаслужнијих играча на путу Италије до финала. Он је постигао 13 голова на 33 наступа за "азуре", а претходне сезоне у Ници имао је запажену улогу.

Манћини је са ФС Италије потписао двогидшњи уговор, уз могућност продужетка сарадње до Светског првенства 2022. године у Катару. Наводно ће зарадјивати два милиона евра по сезони, што је знатно мања зарада него док је до скора обављао тренерски посао у Зениту из Санкт Петербурга.

Он је у понедељак споразумно раскинуо уговор са Зенитом.

- Одустао је од великих примања зарад овог посла. То сведочи о његовој потпуној одлучности и жељи да преузме репрезентацију Италије - рекао је комесар ФС Италије Роберто Фабрићини.

Манћини је рекао да му је главни циљ освајање ЕП 2020. године.

- Дуго нисмо освојили Европско првенство (Италијани су једину титулу на ЕП освојили 1968. године на домаћем терену) и то је поред Лиге нација, наш примарни циљ - рекао је Манћини.

Овај 53-годишњи тренер селекторско место преузео је од Ђан Пјера Вентуре, који је отпуштен у новембру после неуспеха у квалификацијама за Светско првенство.

- Мислим да је ово прави тренутак за мене да преузмем овај посао. Налазимо се у тешким временима и предстоји нам много посла. Желим да вратим Италију на место које јој припада, а то је у сам светски и европски врх - поручио је Манћини.

Он је додао да је јако битно извршити смену генерација, односо прикључити младје играче "А" селекцију.

- Важно је да свако ко носи овај дрес то чини са поносом, да му срце буде пуно, јер је сан сваког младог фудбалера да обуче дрес с националним грбом. Морамо да направимо екипу за године пред нама, тако да ће свакако бити младјих играча у селекцији - закључио је нови селектор Италије и додао да ће и ветерани попут Данијеле Де Росија такође бити у саставу, уколико су најбољи у том тренутку.

Он је током каријере тренирао Фиорентину, Лацио, Интер, Манчестер сити и Галатасарај, а недавно је напустио и Зенит из Санкт Петербурга.

Свој деби на клупи Италије имаће 28. маја у Швајцарској у пријатељској утакмици против Саудијске Арабије.

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА