Најновије

ЗАПАДНИ ОБАВЕШТАЈЦИ СПРЕМАЈУ ХАОС: По сваку цену желе да сруше Путина

Први човек британске контраобавештајне службе МИ-5 Ендру Паркер (56) означио је руског председника Владимира Путина као главног агресора у свету и претњу од које би Европа и планета требало да страхују, па је позвао западне земље да осмисле стратегију борбе против Москве.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Те његове речи у Берлину су на састанку шефова обавештајних служби Европске уније подржале и његове колеге, сагласивши се да постоји потреба стварања стратегије одлучне борбе против Руске Федерације. Такви ставови само су наставак и потврда антируске политике у Британији, која је ескалирала залагањем премијерке те земље Терезе Меј да Кремљ буде етикетиран као главни кривац за покушај убиства бившег совјетског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије 4. марта у енглеском граду Солсберију.

- Русија покушава да спроведе агресивне и штетне акције уз помоћ војске и обавештајних служби - изјавио је Паркер у Берлину бранећи званичан став Лондона да је Москва "опасни узурпатор".

Он је затим оптужио Путина да жели да заузме водеће место на светској сцени тако што својим непријатељским активностима непрестано покушава да подрије западне демократије.

- Морамо осветлити пут истини у борби против пропагандне машинерије из Москве и Кремља. Наше поштовање према руском народу не може и не сме да нас спречи да прозовемо Кремљ и одбацимо његова очигледна кршења међународних правила - рекао је британски контраобавештајац, док је шеф немачке обавештајне службе Ханс Георг Масен оптужио руске власти да су спремне за организовање снажног сајбер напада са циљем да украду осетљиве податке држава да би могле да их искористе у будућим обавештајним кампањама.

- То смо већ видели на примеру цурења мејлова Демократског националног комитета током изборне кампање за председника САД 2016, што је резултирало тиме да Хилари Клинтон изгуби на гласању - подсетио је Масен.

Иначе, Паркер је још открио и то да постоји велики страх Британаца након изласка из ЕУ од тероризма због тога што је сарадња међународних безбедносних структура слабија.

- Европска обавештајна сарадња данас је једноставно непрепознатљива у односу на оно како је изгледала пре пет година - упозорио је Паркер.

Британски МИ-5 регрутује највише гејева

- МИ-5 је контраобавештајна служба британске краљевине - њене активности окренуте су унутрашњој безбедности - важи за једну од најмоћнијих обавештајних служби на свету - налази се на првом месту по запошљавању хомосексуалаца у Британији - има преко 4.000 запослених, од којих 40 одсто чине жене.

Застрашујуће ново оружје америчке војске погледајте ОВДЕ.

Извор: Срски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 5 најопаснијих руских оружја

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА