Најновије

БУКТИ РАТ МИЛА И ДУШКА: Да ли ће Марковић бити нови Маровић?

Потпредседник Покрета за промене и посланик Демократског фронта Коча Павловић оценио је да се убрзо може очекивати распламсавање сукоба унутар Демократске партије социјалиста, те да је сасвим могуће да ће заменик председника те странке и актуелни премијер Душко Марковић завршити као Светозар Маровић.

Ђукановић и Марковић (Фото: Јутјуб)

– Актуелно двовлашће унутар ДПС-а не може дуго трајати. Оно се мора брзо разрешити сукобом, под притиском амбасада и уз ‘доливање уља на ватру’ од стране неких страних служби. Питање је по ком сценарију ће се сукоб одиграти – кроз поделу Демократске партије социјалиста, што Марковић преферира, или кроз ‘истребљење’ противника, што Мило Ђукановић најављује. Не знам који ће превладати и хоће ли Марковић послати Мила у опозицију, али видим да би Душко Марковић могао постати нови Светозар Маровић. А то Мојковачки клан, у то сам потпуно сигуран, неће прихватити ‘мирно и демократски’, казао је Павловић за “Слободу”.

Према његовим речима, сукоб у врху Демократске партије социјалиста, ка коме Марковића гурају амбасаде и неке стране службе, представља претњу за грађански мир у Црној Гори.

– Јер, ту се не ради само о политичком обрачуну, већ истовремено и о мафијашком сукобу два криминална клана, оног мојковачког и клана из “Гранда”. Недавном најавом истраге шверца цигарета, онога шверца који контролише Мојковачки клан, специјални тужилац Миловоје Катнић је најавио сукоб о ком говорим. Све ово што се након тога десило – рањавање Оливере Лакић и Катнићеви налози за хапшење неких Мојковчана – мени говоре да је сукоб Ђукановића и Марковића добрано почео. Сада остаје да видимо у ком правцу и којом динамиком ће се ствари дешавати. Од полиције снажно захтевамо да јавни ред и мир сачува и грађане заштити од могуће ескалације насиља између супротстављених кланова, казао је Павловић.

Не само, додао је он, што би било бескрајно глупо, већ би било и крајње издајнички од стране било ког опозиционог субјекта да се, током предстојећег сукоба, сврста на било коју од те две сукобљене стране.

– Јер би свако „сврставање“ за Мила или Душка, у ствари, било приклањање једном од сукобљених криминалних кланова. А то би само продужило владавину ДПС-а или једног његовог дела, и додатно би Црну Гору удаљило од правне државе, навео је потпредседник Покрета за промене.
Друга фамилија продаје ТВ Вести и преузима ТВЦГ

Сукоб око контроле над Савјетом РТЦГ, који месецима траје између Прве и Друге фамилије, такође је последица, или боље рећи одјек, овог сукоба у врху ДПС-а, сматра Павловић.

– Друга фамилија приводи крају продају свог медијског концерна, а у кулоарима се помињу изненађујуће високе цифре од више десетина милиона долара. Зато је Друга фамилија овако снажно заинтересована да не остане без јавног утицаја, и да своју медијску контролу ‘пресели’ на РТЦГ. Изгледа да је то ‘преузимање РТЦГ’ била концесија коју је Друга фамилија договорила са Марковићем и Амбасадом, да би заузврат подржала ‘пензионисање’ Ђукановића. Само тако се може објаснити збуњујућа ситуација у којој директор и стварни уредник концерна “Вијести” Жељко Ивановић сумњичи Ђукановића и клан из “Гранда” за атентат на своју новинарку Лакић, која је (гле чуда) све своје текстове ‘посветила’ шверцу оног другог, Марковићу блиског Мојковачког клана, казао је Павловић.

Том, како је навео, преузимању РТЦГ од стране Друге фамилије, очекивано се успротивио Ђукановић, насилно успостављајући контролу над Савјетом РТЦГ.

– И сада тамо имамо један ‘замрзнути сукоб’, једну врсту двовлашћа у националном медијском сервису, којим скупа владају ДПС и Друга фамилија. И који се слажу само око једнога – и једни и други мрзе и дискриминишу ДФ, казао је Павловић.

Прочитајте ОВДЕ шта је ратни злочинац Кларк поручио у Приштини!

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Атентат на новинарку Вијести

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА