Најновије

ФРАНЦУЗ ОСТАВИО ЗЕМЉАКЕ У СУЗАМА: Гризман однео трофеј Лиге Европе у Мадрид

Фудбалери Атлетико Мадрида освојили су Лигу Европа, пошто су у финалу у Лиону победили Олимпик Марсеј 3:0. Два гола за шпански тим постигао је Антоан Гризман, у 21. и 49. минуту, а у стрелце се уписао и Габи у 89. минуту.

Радост Мадриђана у Лиону фото: Бета/АП

Атлетико је трећи пут у последњих осам година стигао до трофеја у Лиги Европа, пошто је претходно најбољи био 2010. и 2012. године, и осигурао директну визу за Лигу шампиона наредне сезоне.

Француски клуб је боље почео меч и прву велику прилику на утакмици имао је већ у четвртом минуту. Валер Жермен је изашао сам испред голмана Атлетика, али је врло лоше шутирао из изгледне позиције.

Атлетико је постепено преузимао иницијативу и успео је да поведе у 21. минуту из прве прилике на мечу, али и после велике грешке одбране Марсеја. Голман Олимпика Стив Манданда је лоше испуцао лопту, Андре Замбо Анжис је још лошије примио, што је искористио Габи који је "украо" лопту и послао је до Гризмана којем није било тешко да погоди мрежу.

У 32. минуту уследио је нови проблем за француску екипу, пошто је Дмитри Паје због повреде у сузама напустио терен.

Темпо игре је након тога опао, а Атлетико је контролисао игру на терену. На самом почетку другог полувремена, у 49. минуту, Гризман је поново затресао мрежу Олимпика и практично ставио тачку на утакмицу. Фудбалери Атлетика су после аута брзо стигли до казненог простора где је Коке упослио Гризмана који је лепо савладао Манданду.

Марсеј никако није успевао да запрети Атлетику све до финиша меча када је Костас Митроглу у 81. минуту погодио стативу.

Међутим, Атлетико је трећим голом на мечу разрешио све дилеме. Стрелац је био Габи у 89. минуту после асистенције Кокеа.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА