Најновије

ПОСЛЕ САСТАНКА МОГЕРИНИ СА ВУЧИЋЕМ И ТАЧИЈЕМ: ЕУ очекује дефинитиван напредак у нормализацији односа Београда и Приштине

Европска служба за спољне послове саопштила је да се шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини састала данас са председницима Александром Вучићем и Хашимом Тачијем на маргинама самита ЕУ Западни Балкан који се одржава у Софији.

Тачи, Могерини, Вучић (фото: јутјуб)

"Два лидера су потврдила своју спремност да наставе интензиван рад са високом представницом како би дошли до свеобухватне нормализације односа, што је кључни елемент трансформације целог региона", стоји у тексту саопштења Европске службе за спољне послове.

У седишту Европске дипломатске службе у Бриселу наводе да је Могерини са Вучићем и Тачијем у Софији разговарала у контексту настављеног посредовања у дијалогу Београда и Приштине.

"Узевши у обзир важност коју ЕУ придаје односима са Западним Балканом, и то посебно ове године, важно је да се направи дефинитиван прогрес у наступајућем периоду како би и Србија и Косово могли да напредују у својим европским тежњама", закључено је у саопштењу.

Комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан је у екслузивном интервјуу датом Тањугу пред самит у Софији поручио да дугорочно решење за нормализацију односа између Београда и Приштине подразумева "одрживо и реалистично ређење засновано на међународном праву".

"Следећи корак је подизање нормализација на свеобухватни ниво, а на двема странама је да уз помоћ Федерике Могерини дефинишу садржај правно обавезујућег споразума", изјавио је комесар Хан.

ОВДЕ прочитајте зашто Вучићево име треба да живи вечно.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао њихов сусрет пре месец дана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА