Најновије

ВЛАДАР СВЕТА ОДЛУЧУЈЕ? Ево како Кина држи САД "у шаци"! А буде ли ћутала то ће бити доказ да...

Много је видеа и текстова на тему постоји ли светска теорија завере и "владар света". Хрватски новинар Ратко Мартиновић, искусан је у овом пољу, не само зато што је интервјуисао познате ауторе попут Дејвида Ајка, Вилијама Пола Јанга, Макса Игана, Рика Симпсона и бројне друге. Написао је књиге "Свјетске мистерије и тајне", "Сублиминалне поруке", "Друштвени инжењеринг" као и роман "Калеидоскоп".

Илустрација (Фото: Синхуа/Правда)

- Само наивни могу да верују да су теорије завере машта! Завера представља догађај када се двоје или више људи договара иза затворених врата које се тиче целокупне ситуације у свим сферама друштва и живота, а остали не знају. Друштвени инжењеринг није никакква теорија, јер апсолутно је немогуће управљати комплексним системом на темељу случајног низа догађања ако нема предумишљаја, односно завере, јер без ње, нема ни самог друштва, каже Мартиновић за Балкан Инфо.

Он објашњава да је теорија назив који је избрисан пре 30, 40 година, и да је афера Вотергејт прва показала да теорија завере веома често буде и сама завера, данас у десетинама случајева је то још очигледније .

- Били би јако наивни да верујемо да нема терорија завере. Почев од наше улице града, државе па до целог света. Вотергејт је показао да изнад америчког председника постоји неко. Па прве вести о беспилотним летелицама, када је писано да је то терорија завере, а онда је прошло годину дана када је војска с тим изашла у јавност, данас је то нормална ствар. Иста ствар је с глобалним надзором. Тактика им се променила. Раније су исмејавали или говорили да нечег нема или не постоји, данас чекају да говоркања достигну тачку кључања а онда изађу с тим као да је нешто сасвим нормално, објашњава Мартиновић и додаје.

- Кина је, у последњих 15 година, показала како се експлоатишу земље Трећег света, чак и брже него америка. Она је буквално асимилирала 30 одсто афричких земаља, све фирме које су биле државне, рађене по америчком моделу, приватизоване су и све су купили Кинези. Они су покуповали све руднике по Африци, дошли су на територију коју су Амери потценили, покупивши им сав мед. И не само то. Кина ако жели отворени сукоб са САД може да тражи повратак своје позајмице која се мери трилионима долара што би колапсирало америчко тржиште. Али то ће бити одлично, јер ћемо онда да видимо постоји ли неки договор и има ли скривеног владара света, наравно уколико се догоди да Кина одћути на америчке провокације, каже Мартиновић. А шта је још занимљиво испричао погледајте:

Прочитајте ОВДЕ каква је то пубуна у НАТО и ко је спрема?

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Петар Челик - Рептили владају светом, у тајним ритуалима пију људску крв!  

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА