Најновије

КАД БЕРТОМЕУ ПОХВАЛИ: Србија је синоним за кошаркашки квалитет!

Председник кошаркашке Евролиге Ђорди Бертомеу рекао је данас да је Србија синоним за кошаркашки квалитет, као и да веома срећан што се завршница такмичења први пут игра у Београду.

Ђорди Бертомеу Фото: Screenshot

Фајнал-фор Евролиге у Београдској арени почиње сутра и траје до недеље, 20 маја.

"Било је потребно 17 година да доведемо фајнал-фор у Београд. То је остварено захваљујући јаком опредељењу и сарадњи градских власти, а посебно градоначелника. Фајнал-фор у Београду је наш начин да одамо почаст кошарци у Србији, која је синоним за квалитет у кошраци. Толико невероватних играча, тренера и судија је одавде, и сви они хране европску кошарку", рекао је Бертомеу.

На званичној конференцији на Малом Калемегдану, пред прве утакмице, Бертомеу је честитао учесницима Ф4, рекавши да су "постигли нешто што је сваки пут све теже".

"Са овим фајнал-фором стављамо тачку на још једну фантастичну сезону. У Истанбулу смо били опрезни, али сада после друге сезоне схватамо да је овакав систем такмичења успешан консолидовани модел", рекао је Бертомеу.

Он је навео да је поносан што је у Србији забележена рекордна посета утакмицама у претходним годинама, која је износила укупно 2,2 милиона посетилаца.

"Посвећени смо томе да пружимо сјајан Ф4 и омогућимо експлозију кошарке у Београду", рекао је он.

Бертомеу је рекао да је посебно што Евролига привлачи све више навијача: "Имамо сјајан производ, навијаче, уз 70 спонзора, посвећености смо иновацијама, технологија нам омогућава да кошарку приближимо нашим навијачима", рекао је Бертомеу.

Први човек Евролиге рекао је да ће први пут уз помоћ спонзора путем званичне апликације навијачи моћи да прате разговоре судија, играча и тренера.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је Србија земља кошарке и да су "сви Београђани изузетно поносни" што се завршни турнир игра у њиховом граду.

"Добродошли у Србију, земљу кошарке! Част нам је што смо добили прилику да будемо домаћини. Први пут у историји ће Србија бити епицентар кошарке. Београд је град где у сваком кварту можете видети децу који напорно тренирају и сањају да ће бити професионални кошаркаши. Њихови узори су сада овде", рекао је градоначелник. 

"Уложили смо доста времена и креативности како би све протекло на најбољи начин. Сада је наша Арена спремна да дочека најбоље кошаркаше у Европи", рекао је Мали и позвао све да по завршетку фајнал-фора продуже боравак у Београду.   

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА