Најновије

ОБРАДОВИЋ О ФАЈНАЛ-ФОРУ: Немам право да размишљам о титули, већ само о Жалгирису!

Тренер кошаркаша Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је данас да нема права да размишља о освајању 10. титуле у Евролиги, као и да му је велика част што се фајнал-фор најјачег европског клупског такмичења игра у Београду.

Жељко Обрадовић Фото: Бета

Тренер кошаркаша Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је данас да нема права да размишља о освајању 10. титуле у Евролиги, као и да му је велика част што се фајнал-фор најјачег европског клупског такмичења игра у Београду.

"Немам право да размишљам о десетој титули, само о утакмици против Жалгириса. Верујем да ће атмосфера бити сјајна, са много навијача из Истанбула, Каунаса, али и Београда. Нека бољи тим победи", рекао је Обрадовић одговоривши на питање новинара да ли би му било посебно драго када би јубиларни 10. европски трофеј освојио на "домаћем" терену.

Данас је на Малом Калемегдану одржана конференција поводом предстојећег фајнал-фора Евролиге у Београду, на којој су учествовали тренери екипа Фенербахчеа, Жалгириса, ЦСКА из Москве и Реал Мадрида, а и по један играч из сваког тима.

"Истина је, за мене је ово посебна прилика... Жао ми је што ћу бити само пет дана овде", рекао је кроз смех Обрадовић.

Обрадовић је у пре више од 10 година био тренер Шарунасу Јасикевичијусу у Панатинаикосу, сада шефу стручног штаба Жалгириса, а тада му је помоћник био Димитрис Итудис, тренер ЦСКА.

"Тако је, срећан што имам прилику да будем овде са свима њима. Са Итудисом и Шарунасом, али Паблом Ласом (тренером Реал Мадрида), коме сам такође био тренер. Већ смо синоћ кренули да се дружимо. Није нам лако, Шарунас је најмлађи и увек нас извуче негде у провод, али то је логично, сви играју на своје адуте", рекао је Обрадовић у шали и још једном додао што је Ф4 Евролиге у Београду.

Он је додао да је сигуран да ће у Београдској арени бити добра атмосфера, као и да зна да ће доћи велики број навијача из Истанбула, Каунаса, Москве и Мадрида.

"Наравно, ту су и љубитељи кошарке из Београда. На крају ће свако од њих да одабере и подржи онога ко им је драг", закључио је Обрадовић.

Кошаркаш Фенербахчеа Луиђи Датоме рекао је да би осећај био сјајан да његова екипа још једном освоји Евролигу.

"Сваки фајнал-фор је другачији по мом искуству. Сваки посед је битан, а не само последњи. Знам и да је битно да будете спремни, концентрисани, али и да вредно тренирати, да не будете повређени, само тако можете до успеха. Зато имам самопоуздање и када не иде. Било би сјајно да освојимо Евролигу још једном", рекао је Датоме.

Он је по освајању прошлогодишњег трофеја изгубио опкладу с Пером Антићем, тадашњим саиграчем, па је морао да одсече реп на коси, упитан да ли ће ове године скратити браду уколико Фенер освоји трофеј, он је рекао да нема смисла обећавати.

"То сам урадио због опкладе са Пером (Антићем), који је био мој саиграч. Нема смисла да вама обећам тако нешто", рекао је Датоме кроз смех.

Фенербахче, бранилац трофеја у Евролиги, у полуфиналу ће играти против Жалгириса.

Тренер Жалгириса рекао је да ће његова екипа покушати да изненади првака Европе.

"Трудимо се да идемо дан по дан. Срећан сам што имам играче који ме подржавају као тренера. Видећемо у петак како ћемо се супротставити Фенеру. Надам се да ћемо ући у завршницу са активним резултатом и бити у позицији да се боримо за победу. Ово је круна сезоне за све нас и најбитније је да будемо фокусирани", рекао је Јасикевичијус, уз оцену да је његова екипа пласманом на фајнал-фор учинила много.

Кошаркаш Жалгириса Паулијус Јанкунас рекао је да ће његова екипа ове године у Београду покушати да направи изненађење, као што је то учинила и 1999.

"Током сезоне смо функционисали као породица, на терену и ван њега. Истим рецептом и овде ћемо покушати да поновимо успех Жалгириса из 1999, који на том фајнал-фору такође није био фаворит, као ни ми сада", рекао је Јанкунас.

Утакмица између Фенербахчеа и Жалгириса играће се сутра од 18.00 у Београдској арени.
 

Извор: (Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА