Најновије

"ДЕЛИЈЕ" ПРОСЛАВИЛЕ ДВЕ ТИТУЛЕ: Звезда овим потезом "распаметила" навијаче

Фудбалски клуб Црвена звезда приписао је себи шампионску титулу из 1946. године, пише у памфлету који је вечерас подељен навијачима уочи прославе шампионске титуле.

Звездан Терзић и Митар Мркела фото: Бета

Звезда је у суботу у Београду прославила освајање шампионске титуле, додељени су јој пехари пред утакмицу против Вождовца, а навијачима је подељен памфлет са поруком председника клуба Светозара Мијаиловића који је навео да је Звезда приписала себи титулу и да данас слави два трофеја, а укупно 29. титула шампиона.

- ФК Црвена звезда у својој ризници има мноштво значајних трофеја, а један до скоро није добио важност коју заслужује. Реч је о титули шампиона Србије из 1946. године. Сада желимо то да исправимо и пред вама је публикација која има за сврху да јавности више приближи ту значајну титулу која је у рангу са досадашњим - наведене су речи Мијаиловића.

Он је рекао да се клуб обратио Фудбалском савезу у децембру 2016. године, како би добио формалну потврду и могућност да озваничи титулу, али да до данас није добио одговор, "због чега је прибавио одговарајућа мишљења и на основу тога донео одлуку да се титула првака НР Србије у клупској евиденцији заведе као титула националног ранга".

- Јасно је да смо на терену освојили титулу 1946. године. Због тога не треба да се чека како би се признала нама јер је она поштено освојена на терену залагањем и напорним радом тадашњих првотимаца на терену. У формално-правној документацији државе Србије нема разлога да и нама титула не буде призната - навео је Мијаиловић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА