Најновије

ЛАСО ИЗЈАВОМ ШОКИРАО СВЕ, ОБЈАШЊЕЊЕМ ИЗМАМИО ОСМЕХЕ: Хтео сам да убијем Обрадовића!

Тренер кошаркаша Реал Мадрида Пабло Ласо рекао је да је његова екипа до финала Евролиге дошла пре свега захваљујући што има велики тимски дух и поседује велико срце.

Пабло Ласо фото: Бета

- Када кажете да играте великим срцем, не мислите само на једну утакмицу. То је нешто што се постиже напорним радом и трудом током целе сезоне. Моји играчи то имају, зато су сада и овде. Не кажем да други тимови играју без срца, али сви тимови које су овде морају да имају велико срце и тимски дух који нас је довео до овде. Поносан сам на свој тим и играче - рекао је Ласо новинарима у Београдској арени.

Реал Мадрид ће у недељу у финалу Евролиге играти против Фенербахчеа који с клупе предводи Жељко Обрадовић, некадашњи тренер Ласа у краљевском клубу. На питање новинара шта је научио од Жељка Обрадовића, он се досетио једне анегдоте која му испрва није изгледала превише јасно и битно.

- Тешко је издвојити само једну ствар коју сам научио од Жељка. То је било учење из дана у дан, учење ствари које наизглед изгледају глупо, али на крају 'раде'. Од првог дана када сам стигао у Реал, те две године сам учио свакодневно. Имали смо сјајан тим, нисмо имали среће да Жељко остане још мало дуже, јер смо могли да направимо више и освојимо више за неколико година. Имао сам срећу да радим с њим и када погледате уназад, многе ствари које сам научио тада користим као тренер - рекао је Ласо.

- Увек памтим утакмицу коју смо победили у Купу купова, била је скоро готова, водили смо 11 поена на два минута до краја. Ја сам је одиграо јако добро тада... Имао сам лопту, био је тој мој тренутак, требало је пренесем лопту на другу половину, а Жељко ме је склонио са стране и рекао "Пабло, доста је било, време је да одмориш". Хтео сам да га убијем, али био је у праву. Рекао ми је "Пабло, завршио си посао и готово је за данас". После сам схватио да је био у праву - додао је Ласо кроз осмех.

Он је рекао да је свестан да ће Фенербахче имати подршку као да игра на домаћем терену, али је додао да је његова екипа спремна за то.

- Колико има километара од Истанбула до овде, а колико од Мадрида? Тежи је пут, Фенебахче има навијаче уз себе и то је нормално када се погледа километража. Ипак, на крају ће бити пет на пет на терену. Волели бисмо да имамо више навијача, али имамо много људи који нас подржавају, уз нас нас целе године, знамо да ћемо сутра играти у тешкој атмосфери за нас, али навикли смо на то - рекао је тренер краљевског клуба.

На питање новинара да прокментарише игре Луке Дончића, он је казао да му је "потпуно нормално" на ком је нивоу, али и да се може очекивати у потпунсоти другачије издање Словенца него прошле године у финалу.

- Он је са нама од 15, 16. године, играо је у првом тиму. Прошлогодишњи Ф4 му је био први у каријери и био је сав збуњен 'Вау, како је ово дивно', али сада је зрелији и оно што ради за њега, то је време. Развија се као играч и када говорите о том развоју говорите о бољем додавању, одбрани, а Лука једну ствар зна - био је прошле године збуњен, збланут, а сада зна шта је улог. То се добија са искуством - рекао је Ласо.

Кошаркаш Реала Руди Фернандес рекао је да његова екипа спремна за недељно финале Евролиге.

- Као што је рекао тренер, ово финале је сјајна прилика за нас. Ово је круна сезоне после тешке сезоне која је обележена повредама. Сада смо ту и имамо прилику да добијемо једну од најбољих екипа Европе. Верујем да можемо да одиграмо као у петак - рекао је Фернандес.

Финална утакмица Евролиге између Реал Мадрида и Фенербахчеа игра се у недељу од 20.00 у Београдској арени.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА