Најновије

ОВАКВУ ЉУБАВ ТОРИНО НИЈЕ ДОЖИВЕО: Плаче Ђиђи, плачу навијачи (ВИДЕО)

Легендарни голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон опростио се од тог клуба у суботњој утакмици против Вероне, последњој у овој сезони у Серији А, а током које су црно-бели прославили освајање седме узастопне шампионске титуле.

Ђанлуиђи Буфон фото: Бета/АП

Буфон је у Торину одиграо последњу утакмицу за црно-беле, које напушта после 17 година. Он је прошлог четвртка саопштио одлуку, али није навео да ли ће и где наставити каријеру.

Легендарни голман је већ током загревања почео да се опрашта од навијача и саиграча, а бивши капитен италијанске репрезентације је неколико минута провео поред трибина иза гола и уплакан се грлио с бројним навијачима.

Навијачи су на трибини развили велику заставу са ликом 40-годишњег голмана, а током утакмице су певали песме и узвикивали пароле подршке и захвалности.

Буфон је замењен у 63. минуту утакмице и терен је напустио уз овације. Њега су загрлили сви саиграчи и чланови стручног штаба док је он покушавао да задржи сузе, а затим су се с њим поздравили и играчи Вероне.

Ђиђи је 2001. године из Парме прешао у Јувентус, за који је одиграо 656 утакмица. Ове сезоне је освојио девету шампионску титулу у Серији А, а седму узастопну. Две титуле су одузете клубу због "калчополија", а уз то Јувентус је избачен у Серију Б, а Буфон је и тада остао у клубу и помогао му да се врати у прву лигу.

Међу бројним рекордима за клуб и репрезентацију, Буфон држи и онај од 974 узастопних минута без примљеног гола, у сезони 2015-2016. Он, међутим, није успео да освоји Лигу шампиона са Јувентусом.

Од 1997. до 2018. године одиграо је 176 утакмица са репрезентацију, из које се повукао пошто екипа није успела да се пласира на Светско првенство у Русији. Са "азурима" освојио је Светско првенство 2006. године у Немачкој.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА