Најновије

РУСКА ВОЈНА ТЕХНИКА НЕНАДМАШНА: Радар видео "невидљивог" (ФОТО, ВИДЕО)

Велика срамота за кинеску војну технику десила се ових дана када је авион руске производње видео на радару кинески невидљиви авион.

Су-30 (фото: РИА)

Радари Су-30МКИ индијског ратног ваздухопловства открили су кинески авион пете генерације Ј-20 док је вршио вежбовне прелете над Тибетом.

Док је Ј-20 вршио вежбе налета и борбеног дејства заједно са ловцима Ченгду Ј-10 и Шењанг Ј-11 све су то на радару посматрали пилоти индијског ваздухопловства на радарима својих авиона Су-30МКИ.

Ј-20 (горе) и Ј-31 (доле) (Фото: Википедија/tpqq.com)

"Радар Сухоја их види. Нови кинески авиони и нису тако невидљиви како тврде. Није потребна никаква специјална технологија, Ј-20 препознаје и обична радиолокацијона станица." , рекао је командант ратног ваздухопловства Индије Арун Шаха.

Русија и Индија су велики партнери у сфери војнотехничке сарадње. Москва сваке године доставља Њу Делхију оружја и технологије у вредности од неколико милијарди долара. Такође авионе Сухој, Индија производи самостално по лиценци, а Русија доставља једино алуминијумске и титанијумске делове за авион.

Ченгду Ј-20 је кинески вишенаменски борбени авион пете генерације који је направљен у тзв. "стелт" технологији, па би требао да буде невидљив за непријатељске радаре. По својим техничким карактеристикама он је скоро идентичан америчким авионима пете генерације Ф-22 и Ф-35.

ОВДЕ погледајте које је то ново руско оружје за које амерички генерал каже да немају одбрану.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА