Најновије

Попијте ово и никада се више нећете будити уморни

Можда сте приметили у свом окружењу да постоје људи који тврде да су уморни готово све време. Оптималан сан траје осам сати, али чињеница је да људи обично спавају између 6 и 7 сати.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

То је само сат или два мање, међутим чак и то кратко време без сна може имати велики утицај на наше здравље. Људском телу треба осам сати сна, јер то је време које је потребно да у потпуности одморите организам.

Већина људи верује да кофеин може помоћи онда када се не спава довољно, али они нису у праву. Кофеин може само дати кратак, привремени налет енергије. Такво стање је пролазно и након њега се само можете осећати још горе.

Избегавајте рачунар и не гледајте ТВ најмање један сат пре спавања. Када гледамо ТВ или када радимо на компјутеру, нашем мозгу треба времена да се смири пре спавања.

Срећом, постоји потпуно природан лек који може да помогне у случају недостатка сна. Најбољи део је тај да га већина нас има у домаћинству. У чему је тајна овог природног лека?

Тајна је у хималајској соли. Ружичаста хималајска со је добра за мигрене, помаже надбубрежним жлездама у борби против разних болести, и чак регулише телесну тежину.

Помоћу хималајске соли се можете изборити против депресије, јер она може да утиче на ниво серотонина. На крају, ова со стабилизује ниво мелатонина, хормона који је веома значајан за добар сан.

Само направите смешу од пет кашичица органског меда и једне кашичице ружичасте хималајске морске соли и ставите у стаклену посуду. Пре спавања, ставите малу количину ове мешавине испод језика.

Шта може да вам се деси ако свакодневно пијете неколико шољица кафе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Кућни лекар

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА