Најновије

У КОЈОЈ ЗЕМЉИ ОНИ ЖИВЕ? Грађани из Србије, догађај у Сарајеву, а председник из Турске

Више од 10 пуних аутобуса грађана из Новог Пазара, Сјенице и Тутина, у организацији Санџачке демократске партије и СДА Санџака, које чине власт у градовима Нови Пазар, Тутин и Сјеница, запутило се рано јутрос у Сарајево на скуп турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Долазак у Сарајево (фото: јутјуб)

Пише: Игор Станчић

Турски председник у сарајевској дворани Зетра данас ће одржати предизборни скуп на којем се очекује долазак више хилада његових присталица са Балкана и из западне Европе.

Ситуација да грађани Србије иду у Сарајево да поздраве председника Турске је само на први поглед шизофрена и делује надреално.

Свако објективан, ко погледа снимке видеће да су у питању махом млади људи које је за политику брига колико и за лањски снег, а сигурно још мање за политику у земљи у којој не живе и немају намеру да живе. Нешто нисам видео да било ко из Србије хрли да живи и ради у Турској.

Шта онда они раде у страначким аутобусима који иду у другу земљу на митинг председника једне сасвим треће земље?

Свако ко је имао искуства везана за страначке догађаје зна одговор на то питање. Ти млади људи живе у Србији, земљи у којој се тешко живи и где већина грађана не може себи да обезбеди ни неке основне ствари, а да не причамо о путовањима. То користе страначки функционери који их регрутују да иду на политичке манифестације по принципу којег се придржавају све странке у Србији, важан је број људи у аутобусу и број аутобуса, остало нико не пита.

Тако страначки функционери користе да би напредовали, а млади људи да би путовали. И вук сит, и овце на броју. Функционери могу да се похвале бројем аутобуса, а млади добију прилику да путују.

Поставља се питање хоће ли ти људи уопште да присуствују митингу?

Велика већина неће. Они ће да искористе дан за шетњу по Сарајеву, да сврате у кафиће, посете родбину, или симпатију и да побегну од суморне свакодневице, без перспективе, коју имају у својим градовима.

Они живе у Србији, земљи без наде и без могућности да нормално живе. То би био одговор на питање "У КОЈОЈ ЗЕМЉИ ОНИ ЖИВЕ?"

ОВДЕ  погледајте мој претходни чланак и зашто Вучићево име треба да живи вечно.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак у Сарајево

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА