Најновије

НАТО БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ШПИЈУНИРАЛЕ ЈУГ СРБИЈЕ! Стефановић: Није била угрожена безбедност Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да јесте било прелета летелица преко територије Србије, али да нису угрожавале њену безбедност тако да нису обаране већ испраћене из ваздушног простора Србије.

Беспилотна летелице (Фото: Јутјуб)

Идентификовали смо прелете, нису никад били изнад Београда, били су на једном делу југа Србије, рекао је Стефановић, током скупштинске расправе, на питање посланика Нове Србије- Покрета за спас Србије Ђорђа Вукадиновића, да ли је тачна информација из медија да је током марта било прелета преко Београда и других подручја, беспилотних летелица, наводно НАТО пакта, а да наша држава није реаговала.

Стефановић је рекао да летелице нису обаране јер је процењено да није дошло до угрожавања безбедности Србије, што је, каже, оперативна процедура каква се примењује и у другим земљама.

Према његовим речима, припадници Војске Србије проценили су то техничким средствима, радарима и ратним ваздухополовством и испратили их из нашег ваздушног простора.

Стефановић је навео и да су у Београду била два или три случаја неовлашћеног управљања дроновима, као и да су лица ухапшена и предата тужилаштву на процену да ли ће имати прекршајне или кривичне пријаве.

Колико је упознат, каже, углавном се радило о људима који нису знали да не могу без дозволе да управлају дроном или су управљали дроном у близини објеката као што су Влада, министарства или других од националног значаја.

Полиција је брзо реаговала, негде са војском, и лица су приведена, изјавио је Стефановић у расправи о амандманима на Предлог закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Награђиван као најбољи војник, сада напушта Војску Србије, више о томе ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стефановић: Неће бити дуплих техничких прегледа

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА