Најновије

ТАЈСОН ЈЕ ПОСУМЊАО ДА ГА ЖЕНА ВАРА СА ТРАМПОМ: Чувени боксер је тада сео у свој ауто и урадио нешто потпуно сулудо (ВИДЕО)

Иако на први поглед делује невероватно, боксерска легенда Мајк Тајсон се већ три деценије познаје са 45. председником САД Доналдом Трампом и то не само на нивоу јавних личности од којих је свака успешна у свом послу, већ и више од тога.

Тајсон (Фото: Јутјуб)

Близак однос тадашњег најбољег боксера планете и пословног човека развио се у Трамповом Плаза хотелу у Атлантик Ситију где је Тајсон бранио титулу против Мајкла Спинкса. Минут и по је било потребно Гвозденом Мајку да нокаутира Спинкса, а тек нешто дуже да после меча отпусти менаџера Била Кејтона и ангажује Трампа као саветника.

Трамп је искористио прилику да се у јавности непрекидно хвали својим новим другаром, објашњавајући новинарима да је Мајк знао како да користи страх и бес као психолошко оружје. Неки британски медији ће скоро три деценије касније тврдити да је Трампова тактика исмевања која му је и донела победу на председничким изборима 2016.  научена управо од Мајка Тајсона.

 - Мајк би рекао нешто у стилу ’’Кад га ударим, он вришти као жена’’ или ’’Желим да му набијем нос у мозак’’. Надао се да би новинари могли да објаве његове речи које ће прочитати његов наредни противник и већ се унапред предаи – написао је Трамп у својим мемоарима ’’Преживети на врху’’ из 1990, истичући да су новинари играли Мајкову игру јер су такви коментари продавали новине.

Како је уопште дошло до сусрета и упознавања Трампа, сина милионера и Тајсона, ситног криминалца који је одрастао без оца и којег је одгајила насилна мајка није познато, али то није спречило Гвозденог Мајка да садашњег председника САД убаци у свој стручни штаб 1988. Иако на први поглед толико различити, имали су и сличности – обојица су била мотивисана да у својим областима доминирају са много самопоуздања.

Ипак, одличан однос је веома брзо постао проблематичан. Почетком фебруара 1988. Тајсон је оженио глумицу Робин Гивенс. После спонтаног побачаја у мају исте године почели су проблеми у браку, а Тајсон је чак убедио себе да га супруга вара управо са Трампом. Током жучне свађе, побеснели Тајсон је неколико пута упитао Трампа ’’Да ли је...ш моју жену?’’, што је данашњи председник САД негирао тврдећи да му тако нешто никад није пало на памет. У бизарном преокрету, Тајсон је нешто касније после свађе свој ауто закуцао у дрво потпуно трезан у нечему што се сматра покушајем самоубиства, а спекулисало се да је Тајсонова параноја по питању Трампа била један од узрока.

Мада је њихов однос годинама био прилично трусан, испоставило се да међусобо поштовање није избледело временом. Штавише, када је Трамп саопштио намеру да се кандидује на изборима за председника, Тајсон је радо промовисао његову кандидатуру. Гвоздени Мајк међутим никад није сазнао да ли су његове сумње скоро три деценије раније биле оправдане или не.

Како је судија у рингу добио кроше, а није ни трепнуо погледајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА