Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ИЗ СИРИЈЕ СТИГЛА СМРТОНОСНА КОЖНА БОЛЕСТ: Дошла до Македоније и Црне Горе, иде ка Србији

Кожна заразна болест "Cutaneous leishmaniasis", која се проширила Сиријом и Блиским истоком, приближава се и Балкану, а већ постоји неколико случајева у нашем комшилуку.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Ова болест, чији су главни преноситељи пси, а затим муве и крпељи, и која на оболелима изазива отворене ране, крварење из носа, тешко гутање и дисање већ је, према речима епидемиолога диагностикована у Македонији и Црној Гори.

"Ако већ није дошла, доћи ће. Та чињеница апсолутно стоји. Она се шири, углавном, преко домаћих животиња, пре свега, преко паса. Дакле, ради се о болести којом се баве ветеринари. С обзиром на то да имамо потврђено њено присуство у Македонији и Црној Гори, и ако још имамо људе који су оболели у тим земљама, онда је свака прича о томе да ли ћемо је имати сувишна", каже проф. др Тиодоровић.

Могу је пренети и крпељи, али главни пут преношења је с паса на људе. Не преноси с човека на човека. Може само теоретски путем крви, односно путем трансфузије.

 

Кору наранџе сви бацамо, а она лечи 8 врста болести, спречава појаву канцера, регулише крвни притисак, топи килограме! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: dnevno.hr 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА