Најновије

ДОДИК ПОВЛАЧИ ЈЕДИНИ ИСПРАВНИ ПОТЕЗ: Ево шта ће морати да ураде сви који примају страни новац у Републици Српској!

Република Српска припрема Закон према којем ће сви који користе средства страних влада и страних фондација имати обавезу да се региструју у Министарству правде Српске и да подносе извештаје о коришћењу тих средстава, најавио је председник Републике Милорад Додик.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да су то неке земље већ учиниле и да је, можда, интересантно да само буде преписан амерички закон у том погледу.

"На пример, ви ако хоћете нешто да учините у САД са становишта подршке било коме тамо, продете ригорозну процедуру, а термин за те који би то радили тамо у име неке владе или државе, они се називају агентима", рекао је Додик, који учествује у Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Говорећи о милионима које Велика Британија и САД издвајају за медије да би спречиле утицај Русије у БиХ, Додик је рекао да је то усмeрено против Републике Српске.

Подсећа да осим Спутњика, нема руских медија на овим просторима, пренела је РТРС.

Сматра да би требало отворити руску информативну кућу која би на локалним језицима емитовала телевизијски програм који би покривао регион.

"Као што то чине Н1 и Ал Џазира који су одавно присутни и нико више не сматра да је то проблем. А када би се сада појавио овај облик, да Руси то учине, вероватно би то изазвало лавину напада и на нас и на Русе. А они, ништа у суштини не чине. Ако неко врши утицај, то су Британија и САД, а не Русија. Али, живимо у свету стереотипа, изврнутих истина, лажних вести", истакао је Додик.

Данас се очекује сусрет Додика и Путина у Санкт Петерсбургу, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта је рекао Додик о мигрантима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА